Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Notícies

Estrena de Timbuktu


Mitjà de comunicació:

En un poble del desert de Mali, amb el seu silenci envoltant, el seu horitzó inabastable i els seus bells contrastos de llum, els gihadistes han decidit trencar les regles de la natura. Els seus altaveus prohibint qualsevol activitat lúdica és el persistent so que ressona a les orelles dels habitants, els seus soldats armats vigilant els carrers és el límit en el qual habiten els veïns, els seus uniformes monocolor i les seves cares autoritàries són el desafiament als matisos cromàtics del paisatge. Qualsevol veu que qüestioni les seves regles draconianes, qualsevol acte que desafiï les seves irracionals imposicions seran severament castigats. Ells estan allà per segrestar un poble i la seva cultura, per imposar la seva xaria.

Aquest és el context que li serveix al director Abdrrahmane Sissako per mostrar-nos com reaccionen davant aquesta terrible realitat diferents personatges del poble. Els seus retrats aniran sorgint davant l'espectador lentament, demorant-se en matisos i detalls, posant alguna pinzellada de fi humor, però amb una gran càrrega de realisme i cruesa. No hi ha discurs moralista ni llargues arengues ja que la desraó d'uns queda perfectament contrastada per la raó dels creients del lloc. Finalment triomfarà la imposició de la por a través de l'amenaça, l'assetjament i la violència. Els adults es convertiran en les víctimes directes dels fanàtics però seran els nens qui seran condemnats a errar amb la mirada perduda i sense un destí propi per una terra que els ha estat arrabassada.

Basada en fets reals i afrontant amb valentia una dramàtica realitat,  Timbuktu és la primera pel·lícula mauritana que ha estat seleccionada per competir als Oscars d'aquest any.

 VEURE TRÀILER

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres