Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Notícies

Inch'Allah (si Al·là vol)


Mitjà de comunicació:

Llegeixo en una entrevista amb Anaïs Barbeau-Lavalette, la directora de la pel·lícula, que afirma: Inch'Allá no és un film sobre el conflicte palestino-israelià, sinó sobre una dona del Quebec a Palestina, sobre una doctora que acaba ficada en una guerra. Volia parlar d'una cosa que no ens pertany, del que passa quan ens enfrontem a una realitat molt més gran que nosaltres.

I és que Anaïs, tot i haver viscut i tenir amics als dos bàndols, és prou prudent com per no atrevir-se a emetre judicis de valor ni prendre partit. D'aquí la delicadesa o elegància amb què narra tant el que fa referència als conflictes bèl·lics i polítics com als conflictes socials i humans.

Sense recórrer a l'artificiositat ni a la llàgrima fàcil, se'ns explica com una doctora que viu a Israel i treballa en un hospital de Cisjordània no pot romandre com un simple testimoni d'una guerra que acaba devorant-la. La seva relació afectiva amb gent de banda i banda li anirà canviant les seves idees fins a diluir-les, produint-li una convulsió vital de tal índole que la arrossegarà a ser protagonista d'allò que sempre havia rebutjat. Impossible romandre per més temps aliena al que passa al seu voltant i més quan la seva millor amiga és una de les víctimes.

Rodada gairebé íntegrament amb la càmera a l'esquena per buscar la proximitat de l'espectador, el relat es presenta com un puzle on es van encaixant les peces i on només al final es comprèn l'esgarrifosa primera escena.

VEURE TRÀILER

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

 

 

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres