Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Notícies

La seducció per la ciència: L'extraordinari viatge de T.S. Spivet


Mitjà de comunicació:

Si alguna cosa defineix el cinema de Jean Pierre Jeunet, director entre altres de Amélie, Delicatessen o La Ciutat dels nens perduts, és que sap crear mons visualment molt propis, amb una gran gamma de colors atractius resultat d'una gran tècnica fotogràfica. El seu estil peculiar i singular li ha valgut tenir els seus detractors i els seus defensors. Si Amèlie tenia una imaginació romàntica i innocent, la de T.S. Spivet és científica i ordenada. Aquest nen de 10 anys, amb un gran talent per a la cartografia i per crear invents, viu en un ranxo aïllat de Montana. La seva mare, especialista en bestioles rares, no sap transmetre l'afecte que el nen necessita. El seu pare, un autèntic vaquer, sentia predilecció per un fill mort i la seva germana, que només pensa en els concursos de bellesa, amb prou feines li fa cas.

T.S. Spivet es refugia en el seu món científic fugint de la manca d'afecte per part de la seva família i de la culpa que sent per la mort del seu germà. Un dia li informen per telèfon que ha guanyat el prestigiós premi científic Baird i, sense consultar-ho amb ningú, decideix creuar Estats Units, per anar a recollir-lo. Durant el trajecte s'anirà trobant amb diferents personatges que l'ajudaran en aquest viatge iniciàtic. Durant el mateix, i gairebé sempre a través d'una veu en off, assistirem a un coneixement més profund de l'infant i de la seva família acompanyat per un desplegament de colors i formes paisatgístics molt a l'estil Jeunet.

Basada en la novel·la homònima de Reif Larsen, aquesta commovedora història ens parla de la seducció per la ciència, de les relacions familiars i l'afany per fer realitat els somnis. Combinant moments dramàtics amb pinzellades d'humor, al director li ha faltat temps per poder resoldre algunes situacions de manera efectiva sense caure, en alguna escena final, en una certa sensibilitat gratuïta.

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres