Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Inici

HEROIS A L’INFERN
VEURE TOTES LES ENTREVISTES DE "CINEMA PER A ESTUDIANTS"

 

Amb aquesta pel·lícula, el director Joseph Kosinski, vol retre homenatge als 19 bombers que el juny de 2013 van perdre la vida apagant un gran incendi que es va declarar a Yarnell, Arizona.

La primera part de la cinta se centra principalment en la formació del grup, en les afectuoses i lúdiques relacions que s'estableixen entre ells, en els durs entrenaments a què estan sotmesos en una dedicació exclusiva que els allunya de la seva família amb els consegüents conflictes que això origina i a les seves primeres batalles contra el foc. El seu objectiu és passar de bombers a Hotshots, cos d'elit que combat el foc amb el foc, cavant rases, talant arbres i armats només amb una serra, un llançaflames i una pala. No dubten en cap moment de quin és el seu enemic comú i estan disposats a perdre-ho tot per tal de combatre'l i impedir que la seva voracitat arribi a les poblacions properes. La seva valentia i qualitat humana aniran creixent a mesura que els anem coneixent tant en la seva faceta professional com en el seu vessant més personal.

Però la cinta de Kosinski va més enllà. Amb una esplèndida qualitat visual i sense abandonar el món emocional dels protagonistes, ens submergeix en el dia a dia del que venim a qualificar l'Amèrica profunda. Paisatges ondulants esquitxats per granges, bars on es beu, riu o baralla, patriotisme i valors familiars molt marcats, societat solidària i tancada en si mateixa com aquests bells capvespres contemplats des dels seus característics porxos.

Interessant immersió en el dur aprenentatge d'una professió, desconeguda per la majoria del gran públic, i que requereix d'una gran disciplina, coratge i sentit de servei a la comunitat. Per sobre de clixés i tòpics, Kosinski aconsegueix traslladar-nos a una realitat perillosament desafiant i el final de la qual va acabar sent demolidor.

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

 

 

A L'OMBRA (O LA LLUM DE LA VENJANÇA)


Si partim de la base que el tema de la venjança per part dels que han patit un atemptat terrorista no és nou, sí que commou la dimensió humana que el director alemany d'origen turc, Fatih Akin, li ha volgut concedir a la seva pel·lícula. Si a això li afegim que Diane Kruger, premiada al festival de Cannes com a millor actriu, aconsegueix transmetre plenament totes les confrontades emocions que s'entrecreuen en la seva vida, podem assegurar que estem davant d'una pel·lícula pertorbadora i polèmica, que no deixarà indiferent al espectador i li tocarà allà on fa mal.

La trama està dividida en tres parts encara que totes comparteixen el complicat entramat emocional a què està sotmesa la protagonista. A la primera part els seus sentiments van de la felicitat que viu al costat del seu marit, un ex traficant turc, i el fill de tots dos, a l'esquinçament emocional que li produeix la mort dels dos per un atemptat terrorista nazi i xenòfob. La segona part se centra en el judici un cop els culpables són arrestats. De nou, la protagonista es veurà submergida en emocions trobades. Sumida en un profund dolor ha d'assistir a la reconstrucció dels fets. La seva única esperança és que siguin condemnats. Només això la manté amb vida. Però no obstant les concloents proves que pesen sobre els dos joves terroristes, aquests són absolts gràcies a un fals testimoni i a les esquerdes jurídiques. La tercera part és demolidora. La protagonista torna al insofrible dolor inicial. Només el miratge de la venjança li permetrà sobreviure. Profunda tristesa i soledat, ràbia i frustració contra la justícia i emocions trobades, entre el desig més atroç de venjança o l'acceptació d'una realitat mancada d'ètica, es remouen a l'interior de la víctima. Finalment, la irracionalitat dels terroristes sembla haver-se apoderat de la protagonista, empenyent-la a un acte irreversible.

Fatih no només qüestiona la complicada situació sòcio-política a Europa sinó que també posa en entredit la imparcialitat de la justícia quan ha d'enfrontar-se a uns processos que entronquen directament amb la política.

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)


Solucionaris Recursos xarxa

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres