Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Inici

EL VIATJANT. UN VIATGE A LA INQUIETUD
VEURE TOTES LES ENTREVISTES DE "CINEMA PER A ESTUDIANTS"

 

Asghar Farhadi, conegut per títols tan suggeridors com El passat i Nader i Simin: una separació, ens delecta amb una nova pel·lícula guanyadora de l'Oscar 2017 a la millor pel·lícula estrangera, i el títol de la qual fa referència a l'obra teatral d'Arthur Miller Mort d'un viatjant . El matrimoni protagonista participa en el muntatge d'aquesta obra teatral i el marit, de la mateixa manera que el protagonista de l'obra de Miller, s'ha sentit ferit en el seu orgull i humiliat, sentiments que li conduiran a un desig de venjança confrontat al sentiment de culpa.

Emad i Rana es veuen obligats a mudar-se de casa ja que el seu edifici corre perill de esfondrar-se. S'instal·len en un pis que els deixa un amic. Un dia Rana és agredida per un home que tenia l'anterior inquilina com amant. Emad, profundament ferit en el seu honor, sortirà en recerca de l'agressor buscant venjança. Rana, per contra, tot i haver estat víctima d'un acte de violència que li implica seqüeles psicològiques, no vol denunciar-ho a la policia. Aquesta discrepància entre la parella serà la causa que una relació en principi modèlica, es vagi deteriorant gradualment fins l'inquietant clímax en què entra en escena el perpetrador i on han de decidir si dur a terme la venjança. Cada frase del guió condueix al final punyent, cada escena resolta subtilment obre la porta a una altra que intensifica el suspens i el dramatisme produït pel xoc de sentiments enfrontats a una situació límit.

Farhadi, un cop més, mostra un gran domini del ritme, del temps narratiu i del tractament dels espais que poden considerar-se com una prolongació de les situacions en què es veuen abocats els protagonistes.

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

 


 

 

 

LUC I JEAN PIERRE DARDENNE PRESENTAN LA SEVA PEL·LÍCULA LA NOIA DESCONEGUDA

Luc i Jean Pierre Dardenne presenten la seva última pel·lícula, La noia desconeguda, a la filmoteca de Barcelona. Aquests són alguns moments de la roda de premsa que van donar, on reflexionen no només sobre el film, sinó també sobre el moment social i polític que viu l'Europa actual.

 

LA NOIA DESCONEGUDA. SINOPSI

Un cop més els germans Dardenne denuncien una realitat social injusta en la qual els sense papers no tenen, la majoria de les vegades, dels drets més bàsics
Una jove negra sense papers crida de nit a un consultori mèdic. Aquest ja està tancat i la metge vaig decidir no obrir. L'endemà la jove apareix morta. El sentiment de culpa conduirà a la doctora a una minuciosa tasca d'investigació amb l'objectiu de conèixer la identitat de la víctima, trobar la seva família i així poder-li donar un enterrament digne.

 

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)


Solucionaris Recursos xarxa

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres