Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Inici

ENTREVISTA A MARIA RIPOLL, DIRECTORA DE CINEMAVEURE TOTES LES ENTREVISTES DE "CINEMA PER A ESTUDIANTS"

 

 

Aquest divendres 11 de novembre s'ha estrenat la pel·lícula "No culpis al karma del que et passa per gilipolles" dirigida per Maria Ripoll i basada en la novel·la homònima de Laura Norton. El film està protagonitzat per Verónica Echegui, Alex García, David Verdaguer, l'Alba Galotxa, Cecilia Freire, Elvira Mínguez i Jordi Sánchez.

En aquesta entrevista, Maria ens parla de la seva preferència pel gènere comèdia, del seu criteri a l'hora de triar un actor o actriu i del paper de les dones al cinema, entre d'altres qüestions.

 

Sinopsi del film

A Sara li agrada planificar i vol que tot surti perfecte per a la visita del seu xicot que porta un any fora. Però una setmana abans de la seva arribada, la vida de Sara, i el seu pis, es converteixen en un caos. Els seus pares a punt de divorciar-se i una germana menor a punt de casar-se amb Aaron, un famós cantant que resulta ser l'amor d'institut de Sara. Què ha fet malament perquè el karma li torni tot això?

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

 


 

SNOWDEN O LA INDEFENSIÓ DAVANT EL PODER

 

 

"Els secrets són Seguretat i la Seguretat és victòria". Aquest és el raonament que li van donar a Edward Snowden quan anava descobrint els treballs d'espionatge de la NSA. Oliver Stone, director que sent preferència per mostrar la cara més fosca de la política, va trobar en la gesta d'aquest jove que creu en el sistema però que pateix una gran decepció en conèixer la crua realitat, el material idoni per a la seva pel·lícula. El documental de Laura Poitras Citizenfour servirà d'epicentre sobre el qual s'anirà construint el film. Sense entrar en valorar quina és millor, si que destacaria dos aspectes del Snowden de Stone: en ser un relat de ficció resulta en general més proper i amè per a l'espectador. D'altra banda, un dels fils conductors de la narració és la relació que Snowden va mantenir amb la seva parella el que proporciona un to emotiu a la història que per si sola podria resultar una mica freda.

El 2003, Edward Snowden, deixa el seu treball en una empresa per unir-se a les Forces Especials nord-americanes. Un accident l'aparta de l'exèrcit i la seva gran capacitat per a la informàtica li proporciona un treball a la NSA i a la CIA. La seva professió li facilita l'accés a una informació privilegiada sobre el programa de vigilància mundial secret de l'Agència de Seguretat Nacional del seu país, és a dir, la intimitat de cada un de nosaltres està en mans d'un govern que diu vetllar per la seguretat mundial. Discrepant amb aquesta política d'espionatge, Snowden valent-se únicament de 4 portàtils, un USB i un cub de Rubik decideix fer públics els documents secrets que proven l'espionatge electrònic massiu dels Estats Units i convertir-se així en l'home més buscat pel govern d'aquest país . Actualment resideix a Rússia i diu estar disposat a enfrontar-se a un judici si li garanteixen que serà públic i just.

A Oliver Stone li agradaria que la seva pel·lícula ajudés a que Snowden fos perdonat al seu país. No sabem si veurà complert el seu somni però sí que demostra un gran domini dels mecanismes narratius i una gran habilitat per construir una història didàctica i de denúncia. Hem de fer menció especial de la magnífica actuació de Joseph Gordon Levitt que va merèixer l'aplaudiment del mateix Snowden.

 

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)


Solucionaris Recursos xarxa

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres