Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

IniciVEURE TOTES LES ENTREVISTES DE "CINEMA PER A ESTUDIANTS


COLETTE


Mitjà de comunicació:

El primer encert de la pel·lícula és que el seu director Wash Westmoreland (Sempre Alice) pensés en Keira Knightley per al paper protagonista. Ella sempre ha reivindicat els papers d'època i interpretar una famosa escriptora francesa de principis del segle XX que va saber trencar motlles, canviar les regles del joc i aconseguir que la seva veu literària saltés fronteres, és un personatge que li va com anell al dit. I realment aconsegueix convèncer per igual quan interpreta una jove i innocent camperola, amb un món que es redueix a l'entorn familiar, com quan es mou entre la bohèmia intel·lectual parisenca i es converteix en una transgressora que busca el seu alliberament per sobre de les convencions socials.

Un altre gran encert del director és incidir en el procés d'alliberament i independència del personatge sense victimitzar-lo. La meteòrica evolució de Colette es presenta amb tota naturalitat, sense trampes ni artificis, acollint-se a un estil desenfadat i àgil que, tot i abordar temes importants, arriben a la ment de l'espectador com una alenada d'aire fresc.

Colette es va casar amb un home catorze anys més gran que ella, escriptor de novel·les populars, vividor i egocèntric. En un moment baix de la seva popularitat descobreix un manuscrit escrit per la seva dona i li proposa que sigui ella qui escrigui les novel·les que van portar la seva signatura. Així va néixer la sèrie Claudine basada en la infància i la joventut d'ella. Va aconseguir un gran èxit de lectors i és llavors quan Colette reivindica els drets de la seva obra que correrà paral·lela als del seu alliberament personal.

Gabrielle Sidonie Colette, novel·lista, periodista, guionista, llibretista i artista de revistes i cabaret francesa, ha estat l'única escriptora que ha rebut un funeral d'Estat a França. Colette va presidir l'Acadèmia Goncourt i descansa en Père Lachaise juntament Oscar Wilde i el seu admirat Balzac. Dona de una gran intel·ligència, la seva apassionant vida mereixia ser portada a la gran pantalla.

Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

 

SEARCHING


Mitjà de comunicació:

Havia de passar i ja la tenim. Es tracta de Searching, la pel·lícula que es desenvolupa íntegrament en pantalles d'ordinador o mòbil, utilitzant programes, aplicacions o pàgines web d'internet com a eina audiovisual. El seu director, Aneesh Chaganty, reconeix que tot l'equip va aprendre fent la pel·lícula doncs abans ningú havia utilitzat aquesta pràctica. Tota una novetat en la tècnica narrativa, perquè l'anterior intent fet amb Eliminat (Unfriended), un film de Levan Gabriadze del 2014, no va aconseguir la qualitat visual i temàtica d'aquesta.

David ha perdut recentment la seva dona. Viu amb la seva filla adolescent amb qui manté, aparentment, una bona relació. Un bon dia ella desapareix i veient que la policia no aconsegueix esbrinar què li ha passat, decideix rastrejar en el portàtil d'ella. Serà a través d'obrir i tancar pantalles que s'anirà assabentant que la vida de l'adolescent no és tan innocent com ell creia. El seguirem pam a pam en totes les indagacions per resoldre el conflicte i amb ell experimentarem sentiments de culpa, angoixa, desesperació i enuig. La tensió augmenta progressivament mantenint un ritme dinàmic i amb girs inesperats fins al final, potser una mica rebuscat.

L'encert del film de Chaganty és que la trama utilitza un estil innovador per fer-nos reflexionar sobre les relacions personals i virtuals i sobre si, tot i estar constantment comunicats, coneixem realment als que dibuixen la nostra vida dia a dia com és el cas dels nostres fills.

Searching pertany a aquesta classe de pel·lícules que amb un pressupost baix, una pobra promoció i uns actors desconeguts, aconsegueix conquerir la crítica per arribar a convertir-se en una cinta d'èxit.

 

Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

 

Solucionaris Recursos xarxa

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres