Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Inici

DISOBEDIENCEVEURE TOTES LES ENTREVISTES DE "CINEMA PER A ESTUDIANTS

 

El director xilè Sebastián Lelio ja va mostrar en les seves dues últimes pel·lícules una predilecció pel món femení, especialment per aquestes dones que han de trencar amb les convencions socials per tal de guanyar-se la seva independència i donar curs als seus somnis i desitjos. Això els suposarà un enfrontament amb un entorn que no els perdona la seva ànsia de llibertat. En Glòria ens retratava una dona sola de més de 50 anys que fuig de la solitud buscant noves relacions amb les quals passar moments alegres. A Una dona fantàstica serà una transsexual la que lluiti per ser tractada amb dignitat principalment per part de la família del seu amant mort. Disobedience ens situa a la comunitat de jueus ortodoxos de Londres sotmesos a unes estrictes normes morals i religioses.

Raquel Weisz dóna vida a una dona que s'ha anat a viure a Nova York fugint de l'ambient asfixiant que el seu pare, rabí de la comunitat, vol imposar-li. Quan torna a Londres per assistir al funeral d'aquest, intentarà reconciliar-se amb el seu passat però les mirades inquisitives i les preguntes amb segones intencions per part dels membres de la comunitat no l'hi permetran. Sense ella pretendre-ho es retrobarà amb una faceta del seu passat que li qüestionarà el seu present i li farà mirar el futur de forma diferent. Rachel McAdams interpretarà una dona que ha optat per casar-se amb el successor del rabí com un succedani que l'ajudi a apagar els seus autèntics anhels. L'amor totalment reprobat que van viure de joves, ressorgeix amb tal intensitat que fa trontollar l'equilibri emocional de les dues dones. Les dues entraran en una tensa lluita contra els seus propis sentiments i en la recerca d'una llibertat coartada per una societat que no accepta allò que no s'adapti a les seves normes.

Història bella, intensa, tractada amb una gran sensibilitat i qualitat interpretativa. Atrapa sense deixar que l'emoció es desbordi i fica el cap en els costums de les famílies jueves ortodoxes sense endinsar-se en l'extrema complexitat del seu dia a dia.

 

Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

 


 

LA DONA QUE SABIA LLEGIR

 

Marina Francen s'estrena a la direcció després d'haver treballat com a ajudant de realització amb directors tan consagrats com Oliver Assayas o Michael Haneke. Basant-se en el relat de Violeta Ailhaud L'home semen, la seva adaptació al cinema aconsegueix combinar unes imatges de gran bellesa pictòrica amb una història precisa i poètica a la vegada.

Situada en un poble de l'Alta Provença francesa durant el cop d'estat de Napoleó III, les dones del lloc, privades dels seus homes que han estat extradits a llocs remots víctimes d'una brutal repressió per la seva condició de republicans, han de treballar en comunitat per sortir cap endavant. La inquietud davant la possible desaparició de la seva societat per falta de descendència, les condueix a un pacte entre elles: compartiran el primer home que aparegui pel poble. El seu compromís serà una complicitat entre la pulsió sexual i la necessitat de maternitat. L'atzar fa que un dia aparegui Jean, un home d'enigmàtic passat però desitjós d'establir-se en un lloc. Amb l'única jove que sap llegir intercanviaran lectures de Víctor Hugo i contes de Voltaire. L'atracció entre els dos serà inevitable. La ruptura del pacte per part de la jove crearà una situació de retret i desaprovació allà on fins llavors havia regnat la solidaritat i l'afecte. La subtilesa amb què es manejaran les emocions i els sentiments evitaran la confrontació entre totes elles.

Guanyadora del Premi Nous Directors en el passat Festival de Sant Sebastià, Marina Francen ha sabut transmetre en aquesta obra coral una gran sensibilitat davant aquelles situacions que, podent-nos abocar a la desesperació, aconseguim superar gràcies a l'amor i a la fidelitat.

 

Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)


Solucionaris Recursos xarxa

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres