Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Inici

THE FLORIDA PROJECT, UNA ANTI PRINCESETA DISNEY
VEURE TOTES LES ENTREVISTES DE "CINEMA PER A ESTUDIANTS"

 

 

Sean Baker el 2015 va sorprendre tots els amants del cinema per la bona acollida que va tenir la seva pel·lícula Tangerine, rodada íntegrament amb un IPhone. Actualment és un director independent que, sense intenció de fer judicis morals, mostra la realitat de les classes excloses a les que només uns pocs s'atreveixen a mirar de cara. A The Florida Project la seva mirada se centra en aquests motels que es van crear a Orlando per als turistes que volien visitar Disney World. Actualment, els visitants s'allotgen en hotels de luxe dins el parc temàtic i els motels acullen famílies marginades, els fills de les quals no poden participar d'aquest món màgic i de somnis feliços induïts, tot i tenir-los a un tir de pedra. La seva imaginació infantil els arrossegarà a crear-se els seus propis somnis forjats d'una realitat de supervivència.

Moonee, la nena protagonista, anti-princeseta de Disney, és descarada, desafiant, d'imaginació il·limitada, tan captivadora com inaguantable. La seva alegria de viure enfosqueix la misèria que l'envolta. Viu amb la seva mare, amb la què té una relació plena de detalls bonics i d'una complicitat extrema. Viuen al dia, al marge de qualsevol formalitat i no deixen escapar ni una sola situació que les permeti gaudir de la vida. Quan els serveis socials irrompen a les seves vides per endur-se la nena amb una família d'acollida, les dues veuran esfondrar-se aquest món de joia compartida i de fugida cap endavant. Davant d'una realitat insuportable, Moonee anirà a buscar la seva millor amiga i agafades de la mà buscaran refugi en el món dels somnis enganyosos, de la màgia fictícia on hi despunta el castell de la Bella Dorment.

Pel·lícula alegre, fresca, honesta però que transpira una gran tristesa i desolació. Impossible no esmentar la bona interpretació de tots els seus protagonistes i, entre ells, la del personatge de Bobby, un magnífic Willem Dafoe que, malgrat els seus esforços per intentar salvar aquestes mare i filla, assisteix impotent a la seva ensulsiada.

 

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

 

 

RODA DE PREMSA DE KEN LOACH A LA FILMOTECA DE CATALUNYA

 

Kenneth "Ken" Loach (Nuneaton, 17 de juny de 1936) és un director de cinema anglès.

Als 25 anys, mentre estudiava dret a Oxford, va entrar per primera vegada en contacte amb les arts escèniques, actuant en el grup de teatre de la universitat. Després de graduar-se, va treballar com assistent de direcció en el Northampton Repertory Theatre. Però estava més interessat en el món audiovisual que en el teatral, així després d'obtenir en 1963 una beca en la cadena de televisió BBC, s'inicia en la direcció.

A partir de 1964 comença a dirigir una sèrie de documentals, el més famós d'ells és "Cathy Come Home" (1966) sobre la pobresa, amb el qual va obtenir gran èxit. Des de llavors i fins a principi de la dècada de 1980, va dividir el seu temps entre el cinema i la televisió.

Amb Margaret Thatcher en el poder, creix l'atur i les retallades de pressupost per a la cultura. La "Dama de Ferro" es guanya molts enemics entre els artistes, Loach és un dels més radicalitzats. El Channel Four va prohibir els seus documentals A Question of Leadership, amb els quals combat al thatcherisme, per la qual cosa al llarg de tota aquesta dècada només pot filmar dues pel·lícules.

Als anys 90, amb els canvis polítics, la seva carrera es revitalitza. Ha filmat fins ara nou pel·lícules més, amb la majoria de les quals ha obtingut nombrosos premis, consolidant la seva carrera internacional, però mantenint-se sempre fidel a l'estil que ha estat una constant en la seva vida: la defensa dels oprimits i oprimides.

 

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)


Solucionaris Recursos xarxa

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres