Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Notícies

Après mai (Després de maig)


Mitjà de comunicació:

Després de On the road (El camí) que ens parlava de la Generació Beat, arriba a les pantalles una producció francesa que mostra com li va anar al país veí tres anys després de Maig del 68.

Dirigida per Oliver Assayas, serà en Gilles, el jove protagonista, en qui trobarem retalls de la vida i de la personalitat del mateix director, encara que la seva mirada hagi perdut l'eufòria juvenil per donar pas a l'escepticisme i a una certa malenconia. No hi ha maniqueisme ni idealització d'una generació, sinó més aviat l'expressió tant dels seus encerts com dels seus errors.

Gilles, juntament amb un grup de companys d'institut, lideren un moviment que s'enfronta al sistema capitalista regnant per tal de canviar una societat que consideren injusta. Però a mesura que el film avança, aquesta reivindicació social es va diluint per donar pas a un desencís per part del protagonista, qui deixarà de ser un revolucionari per iniciar la recerca en solitari del seu propi camí, del seu lloc al món.

Doble lectura, doncs, la que ens brinda Assayas: d'una banda les lluites, les reivindicacions d'un grup inconformista; d'altra, la trobada amb el propi jo i amb allò que conformarà de debò la vida del jove.

Pel·lícula protagonitzada per joves somiadors en els quals es podran trobar fàcilment punts de coincidència amb els joves d'avui en dia.

VEURE TRÀILER

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

 

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres