Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Notícies

EL MONJO I EL RIFLE, DE PAWO CHOYNING DORJI

El director, intel·ligentment, sembla qüestionar-se si el canvi del budisme a un egoista consumisme val la pena, però sense apartar la mirada irònica d'uns càndids ciutadans poc inclinats a un nou règim

Més info

Tatami, de Zar Amir-Ebrahimi i Guy Nattiv

Mantenint una gran tensió dramàtica la pel·lícula aconsegueix cohesionar, encara que semblin incompatibles, el tema esportiu, el feminista i el social.

Més info

LA ZONA D'INTERÈS, DE JONATHAN GLAZER

Basada en una lliure adaptació de la novel·la homònima de Martín Amis és també Hannah Arendt i la seva teoria de la "banalització del mal, concepte que afirma que persones aparentment normals són capaces de cometre grans atrocitats" qui recorre tota la pel·lícula.

Més info

PERFECT DAYS, DE WIM WENDERS

A Hirayama, el protagonista de Wenders, no li falten motius per ser infeliç, però ell sap trobar en la simplicitat de les coses, aquelles que la majoria de la gent passa per alt, un motiu de satisfacció.

Més info

ANATOMIA D'UNA CAIGUDA, DE JUSTINE TRIET

Partint de Simon, un pare de família que apareix mort davant del seu xalet, Triet amb una gran exactitud i destresa dissecciona les esquerdes i conflictes ocults d'una vida matrimonial.

Més info

THE OLD OAK, DE KEN LOACH

Segurament serà la darrera pel·lícula del director que amb 87 anys continua sent el cronista sociopolític britànic. El vell roure no n'és una excepció.

Més info

O CORN DE JAIONE CAMBORDA. PETXINA D'OR DEL FESTIVAL DE SANT SEBASTIÀ 2023

Tot i el seu ritme lent, pausat, O corno posseeix una gran força expressiva, la força tel·lúrica de la mare naturalesa vinculada al cos femení i, el principi de la naturalesa que és el cicle de vida i mort.

Més info

MONSTRE, DE HIROKAZU KOREEDA

L'estrany comportament que comença a presentar Minato alarma Saori, la seva mare. Ells ho atribueixen al tracte que el nen rep per un professor i Saori irromp a l'escola per demanar explicacions.

Més info

CREATURA, D'ELENA MARTÍN GIMENO

Mila, la protagonista, fa un viatge a la seva infància i adolescència quan pateix un bloqueig emocional que li impedeix mantenir relacions amb la parella.

Més info

EL CAS PADILLA. DIRECTOR: PAVEL GIROUD

Il·lustratiu documental en què el poeta cubà Heberto Padilla compareix davant del gremi d'escriptors per revelar una implacable autocrítica.

Més info

NO BEARS, DE JAFAR PANAHI

Sorprèn que amb uns mitjans tan senzills i uns personatges no professionals aconsegueixi transmetre una crítica tan àcida d'una societat sotmesa per un govern el qual alimenta la por i la superstició com a forma de repressió.

Més info

WIM WENDERS AL BCN FILM FEST 2023

Interessant roda de premsa amb el director alemany. Als seus 77 anys continua il·lusionat de continuar fent pel·lícules i dona mostres d'una gran lucidesa de pensament.

Més info

EL CÀSTIG

Matías Bize centra el seu relat en un secret, aquests secrets que cadascú reserva per a si, que no es comparteixen i que ens acompanyen fins a la mort tret que un esdeveniment extrem obri aquesta caixa de Pandora.

Més info

CLOSE

Lukas Dhont ja va saber seduir-nos amb Girl. Amb Close, la seva segona pel·lícula, va aconseguir el Gran Premi del jurat a Cannes. Un director a qui caldrà seguir la pista.

Més info

AS BESTAS

Rodrigo Sorogoyen (Que déu ens perdoni, El regne, Mare) construeix un thriller psicològic que manté l'espectador en una tensió latent sense necessitat de recórrer a la violència física.

Més info

ARGENTINA, 1985

Santiago Mitre (La serralada) és el director i el guionista juntament amb Mariano LLinás (La Flor) d'aquesta necessària pel·lícula basada en fets reals.

Més info

Labordeta, un home sense més

Quan fa 12 anys de la seva mort, Paula Labordeta i Gaizka Urresti dirigeixen aquest documental on coneixem el costat més íntim i personal de José Antonio Labordeta.

Més info

LUNANA, UN IAK A L'ESCOLA, DE PAWO CHOYNING

Un bon exemple de com per fer una bona pel·lícula no calen grans efectes especials, ni arguments enrevessats, ni ritmes atropellats ni ambients sofisticats, sinó que seran la sensibilitat del director i la seva mirada personal les que ens entendriran, emocionaran i faran reflexionar.

Més info

L'ILLA DE BERGMAN DE MIA HANSEN-LØVE

L'illa de Bergman es pot llegir com una reflexió sobre la creació, el poder de la ficció per ajudar-nos a equilibrar la nostra realitat, sobre la crisi de la pàgina en blanc, sobre la situació de la dona al cinema, sobre la relació de la parella i sobre el mateix cinema.

Més info

EL PERDÓ

Mina, la protagonista, ha d'enfrontar-se a una situació extrema: el seu marit és executat acusat d'haver comès un assassinat. Al cap de poc temps el veritable culpable confessa. Un error de la justícia iraniana l'ha deixat absolutament sola amb una filla petita muda i en una situació econòmica precària.

Més info

JEREMY THOMAS, UNA VIDA DE CINEMA

El documental Jeremy Thomas, una vida de cinema és dirigit per Mark Cousins. Junts inicien un viatge de Londres a França amb cotxe per assistir al Festival de Cannes. Durant el trajecte van recordant algunes de les pel·lícules produïdes per Thomas, intercalant imatges de les mateixes i intervencions de Tilda Swinton i Debra Winger.

Més info

L'HOME QUE VA VENDRE LA SEVA PELL

Una sàtira contra el món de l'art contemporani, una impossible història d'amor, una crítica a la precària situació dels sirians i les dificultats que han d'enfrontar per fugir a un altre país o, com a conclusió general, la recerca incessant de llibertat per part de l'ésser humà que sempre comporta altres renúncies.

Més info

VAN ARRIBAR DE NIT

Les millors pel·lícules d'Imanol Uribe són les que s'endinsen en el tema polític. A Van arribar de nit conflueixen, a més, factors personals que l'acosten al tema.

Més info

UN HEROI

El relat té una doble interpretació ja que el director deixa a criteri de l'espectador si el protagonista és realment un heroi o, per contra, tot forma part d'un pla organitzat per assolir-ne notorietat.

Més info

PRIMAVERA A BEECHWOOD

Adaptació de la novel·la de Graham Swift, "Mothering Sunday", la qual ha suposat, pel seu estil indirecte i lliure, tot un repte per a Eva Husson, directora d'aquesta exquisidesa. Husson reconeix haver-se sentit molt còmoda amb el guió d'un altre escriptor.

Més info

TOT HA ANAT BÉ (TOUT S'EST BIEN PASSE)

Pel·lícula basada en la novel·la homònima d'Emmanuèle Bernheim (guionista d'algunes pel·lícules d'Ozon) on relata l'experiència que va viure quan el seu pare li va demanar que l'ajudés a morir.

Més info

LA VIDA SECRETA DELS ARBRES

El guarda forestal alemany Peter Wohlleben va publicar el 2015 un llibre titulat La vida secreta dels arbres, que Jörg Adolph ha portat ara a la gran pantalla.

Més info

PETITE MAMAN

Céline Sciamma no necessita grans escenaris, ni efectes especials, ni molts personatges (en aquest cas només 7) ni tan sols prolongar-se en el temps (72') per explicar-nos una història senzilla a la seva epidermis, però profunda a l'interior.

Més info

UN SEGON

Zhang Yimou, considerat el mestre de la cinquena generació de directors xinesos, reprèn l'ambient més intimista de les seves primeres pel·lícules (Llanterna vermella, Sorgo vermell, Ju Dou, etc.) per homenatjar el cinema de les cintes de cel·luloide, de l'espai compartit per tota una comunitat àvida d'una projecció de cinema com a nucli de la vida social.

Més info

ALICE GUY: UNA PIONERA DEL CINEMA OBLIDADA

Alice Guy (Saint-Mandé, 1873 - Nova Jersey, 1968) va ser pionera en desenvolupar una narració audiovisual amb una càrrega emocional i social important, a usar efectes especials, en compondre nous plans i a crear un llenguatge cinematogràfic.

Més info

ESPECIALS (HORSE NORMES)

Pel·lícula commovedora, emotiva, on els protagonistes encomanen entusiasme i humanitat, amb un ritme àgil i un bell final, que va clausurar amb gran èxit el Festival de Cannes i va obtenir el Premi del Públic al Festival de Sant Sebastià.

Més info

LA VERITAT

Koreeda,  Palma d'Or a Cannes el 2018 per "Un assumpte de família", ha decidit canviar l'escenari japonès i rodar a França amb dos grans actrius: Catherine Deneuve i Juliette Binoche, mare i filla respectivament.

Més info

EL JOVE AHMED

El jove Ahmed, dirigida per Jean Pierre Dardenne i Luc Dardenne, ens parla de la radicalització islàmica d'un adolescent que, havent crescut en la calor d'una família integrada a la societat cau en mans d'un imam extremista.

Més info

MENTRE DURI LA GUERRA

Centrada en el cop dels insurrectes contra la Segona República, Unamuno (Karra Elejalde), amb els seus dubtes i contradiccions pel que fa a la seva definició política, serà el fil argumental que vagi donant pas a les diferents trames.

Més info

AD ASTRA

Personal i introspectiu viatge espacial que amb una sobrietat d'elements ens recorden la petitesa de l'ésser humà davant la immensitat de l'espai.

Més info

EL CUINER DELS ÚLTIMS DESITJOS

En les dues hores de durada del seu nou film també es desenvolupen diferents narracions, totes elles explicades amb una gran delicadesa i perfecció visual.

Més info

HI HAVIA UNA VEGADA ... A HOLLYWOOD

Amb Hi havia una vegada ... a Hollywood, Quentin Tarantino ha decidit no asfixiar-nos amb la violència que li és pròpia i regalar-nos un producte que inclou comèdia, suspens, drama, western i cinema, molt cinema.

Més info

EL PERAL SALVATGE

Una pel·lícula de Nuri Bilge Ceylan (Somni d'hivern, Palma d'Or a Cannes, Érase un cop a Anatòlia, Premi del Jurat), director turc a qui li agrada explorar les contradiccions, les falsedats i l'esdevenir existencial de la consciència humana.

Més info

ENTENENT INGMAR BERGMAN

Revelacions, anècdotes i sentiments ajuden a conèixer l'evolució del director Ingmar Bergman, les seves contradiccions, els seus temes recurrents i la seva complexitat com a ésser humà.

Més info

UTOYA 22 DE JULIOL

Punyent recreació de la matança que va tenir lloc el 22 de juliol de 2011 a Utøya, una petita illa noruega situada a pocs quilòmetres d'Oslo, durant un campament juvenil del Partit Laborista norueg.

Més info

MALEÏDA 1882

La pel·lícula és una adaptació del llibre de Bernat Gasull Maleïda, l'aventura de Jacint Verdaguer a l'Aneto, qui va seguir la ruta del poeta basant-se en les llibretes de viatge del mateix Verdaguer.

Més info

MIKE LEIGH AL BCN FILM FESTIVAL

Aquesta setmana, al BCN FILM FEST hem comptat amb la presència de Mike Leigh (entre altres: Indefens, Secrets y mentides, El secret de Vera Drake o Mr. Turner). Paral·lelament hem pogut assistir a la projecció de la seva última pel·lícula La tragèdia de Peterloo.

Més info

DONBASS

El títol fa referència a un territori situat a l'est d'Ucraïna que comprèn les regions de Donetsk i Lugansk i que des de fa quatre anys protagonitza un dur enfrontament entre els grups favorables a Rússia i els que defensen el govern ucraïnès.

Més info

GRÀCIES A DÉU

Amb tota la delicadesa i sensibilitat que el tema requereix, Ozon ens parla dels casos de pederàstia que es van donar a la ciutat de Lió els anys 1970/80 per part del pare Bernard Preynat qui tenia al seu càrrec grups de nens de catequesi i Boy Scouts.

Més info

MULA

Earl Stone (Clint Eastwood), protagonista de 89 anys, assisteix commocionat a la ruïna del seu negoci de flors i a l'execució hipotecària de casa seva. Sol, però segur de si mateix, s'haurà d'enfrontar a la seva pròpia redempció treballant per a un càrtel de la droga.

Més info

LA DONA DE LA MUNTANYA

Halla és una dona que s'ha proposat declarar batalla a la indústria local de l'alumini que contamina l'illa. Es rebel·la contra la idea que el seu país es converteixi en una franquícia dels interessos econòmics que dominen el planeta.

Més info

PODRÀS PERDONAR-ME ALGUN DIA?

La directora, Marielle Heller (Diari d'una noia adolescent), ens retrata una perdedora, antiheroi femenina, submergida en una absoluta solitud, amb un humor càustic, asocial, sense romanticisme ni instint maternal.

Més info

CAFARNAÜM

Zain, el nen protagonista, és víctima de totes les violències que poden patir els nens que viuen als barris més marginats de Beirut, fins el punt de denunciar els seus pares per haver-lo portat al món.

Més info

TRES IDÈNTICS DESCONEGUTS

Inquietant documental sobre un truculent experiment psicològic / científic que va tenir lloc a la dècada de 1980 als Estats Units amb bessons i trigèmins, sense que els protagonistes en tinguessin coneixement.

Més info

WHITE BOY RICK

Yann Demange, el seu director, utilitza, de forma molt controlada, tots els elements necessaris per a explicar-nos una història de perdedors; i això no deixa indiferent.

Més info

LA FAVORITA

Entre el drama i la comèdia negra, la ironia i el sarcasme, Yogos s'endinsa a la cort anglesa del segle XVIII per mostrar-nos de forma elegant i brètol alhora, traïcions, venjances, ambició, solitud, perversió, manipulació, sense oblidar la necessitat d'amor i afecte d'una reina afligida per la malaltia i la tragèdia personal.

Més info

KURSK

L'argument, basat en fets reals i en el llibre de Robert Moore, que va investigar el rerefons polític de la catàstrofe, relata la tragèdia que va patir aquest submarí nuclear rus al 2000 al mar de Barents.

Més info

VÍDUES

Lluny d'utilitzar els recursos típics d'algunes pel·lícules d'aquest gènere, com són les persecucions frenètiques i les reaccions histèriques, el director deixa que els protagonistes desenvolupin la seva història sense presses, cohesionant-les dins d'un temps pausat i en uns espais suggeridors.

Més info

THE GUILTY (EL CULPABLE)

Nua d'artifici, amb predomini dels primers plans, continguda en gestualitat però amb l'expressivitat suficient per transmetre emocions i amb una atmosfera envoltant The Guilty ha estat seleccionada per Dinamarca per presentar-se als Oscars.

Més info

COLETTE

Gabrielle Sidonie Colette, novel·lista, periodista, guionista, llibretista i artista de revistes i cabaret francesa, ha estat l'única escriptora que ha rebut un funeral d'Estat a França. La seva apassionant vida mereixia ser portada a la gran pantalla.

Més info

SEARCHING

La pel·lícula es desenvolupa íntegrament en pantalles d'ordinador o mòbil, utilitzant programes, aplicacions o pàgines web d'internet com a eina audiovisual.

Més info

EL VIATGE DE NISHA

La directora Iram Haq indaga en els problemes d'una adolescent atrapada entre dues cultures: la pakistanesa provinent de la seva família emigrada a Noruega i l'occidental viscuda dia a dia a través de les seves amistats.

Més info

Bons veïns

El director islandès Hafsteinn Gunner construeix un relat càustic on tenen cabuda la comèdia negra i la tragèdia desoladora.

Més info

Happy End

Amb una gran precisió i sense presses Haneke va despullant de diferents capes els personatges per deixar que vagin aflorant les seves misèries més íntimes.

Més info

No et preocupis, no arribarà lluny a peu

Basada en fets reals, se centra en les conseqüències que va patir el dibuixant de còmic John Callahan en tenir un accident de cotxe per la seva addicció a l'alcohol.

Més info

Disobedience

Història bella, intensa, tractada amb una gran sensibilitat i qualitat interpretativa. Atrapa sense deixar que l'emoció es desbordi i fica el cap en els costums de les famílies jueves ortodoxes sense endinsar-se en l'extrema complexitat del seu dia a dia.

Més info

La dona que sabia llegir

Guanyadora del Premi Nous Directors en el passat Festival de Sant Sebastià, Marina Francen ha sabut transmetre en aquesta obra coral una gran sensibilitat

Més info

Roda de premsa inaugural del BCN Film Festival 2018

Mike Newell obre el BCN Film Fest amb un eficaç drama sobre l'ocupació nazi de Guernsey.

Més info

El bon mestre (Les grands esprits)

Encara que podem tenir la sensació d'alguna cosa ja déjà vu, la brillant interpretació, el ritme continuat, la transmissió de valors i la trama efectiva fan que aquesta pel·lícula sigui indispensable per a tots aquells que estan interessats pel tema

Més info

S'estrena el documental Marea humana

El que va començar sent un projecte amb pocs mitjans s'ha acabat convertint en una gran producció.

Més info

Retrospectiva germans Taviani. Roda de premsa amb Paolo Taviani

Els germans Taviani han mantingut una producció regular amb treballs cada dos o tres anys, realitzats sempre de manera conjunta.

Més info

Herois a l’infern

Amb aquesta pel·lícula, el director Joseph Kosinski, vol retre homenatge als 19 bombers que el juny de 2013 van perdre la vida apagant un gran incendi que es va declarar a Yarnell, Arizona.

Més info

A l'ombra (o la llum de la venjança)

Si partim de la base que el tema de la venjança per part dels que han patit un atemptat terrorista no és nou, sí que commou la dimensió humana que el director alemany d'origen turc, Fatih Akin, li ha volgut concedir a la seva pel·lícula.

Més info

The Florida Project, una anti princeseta Disney

Moonee, la nena protagonista, anti-princeseta de Disney, és descarada, desafiant, d'imaginació il·limitada, tan captivadora com inaguantable. La seva alegria de viure enfosqueix la misèria que l'envolta. Pel·lícula alegre, fresca, honesta però que transpira una gran tristesa i desolació.

Més info

RODA DE PREMSA DE KEN LOACH A LA FILMOTECA DE CATALUNYA

Kenneth "Ken" Loach (Nuneaton, 17 de juny de 1936), un director de cinema anglès sempre fidel a l'estil que ha estat una constant en la seva vida: la defensa dels oprimits i oprimides.

Més info

Sense amor (Nelyubov)

Tot i que l'acció transcorre a Moscou, la pel·lícula fuig, com el seu autor, del localisme per enfrontar-nos a un tema més universal: l'odi que pot supurar una relació de parella quan ja no queda ni una mica d'afecte.

Més info

Assassinat a l’Orient Express, una pel·lícula de Kenneth Branagh

Amb l'adaptació de la coneguda novel·la de Christie, Kenneth Branagh aconsegueix un film preciosista, amb un magnífic desplegament d'efectes visuals.

Més info

Maudie, el color de la vida. Estrena

La directora irlandesa Aisling Walsh ha preferit centrar-se en la vida íntima de la pintora canadenca Maud Lewis abans que en teoritzacions sobre l'estil de la seva pintura.

Més info

LUC I JEAN PIERRE DARDENNE PRESENTEN LA SEVA PEL·LÍCULA: LA NOIA DESCONEGUDA

Luc i Jean Pierre Dardenne presenten la seva última pel·lícula, La noia desconeguda, a la filmoteca de Barcelona. Aquests són alguns moments de la roda de premsa que van donar.

 

Més info

El viatjant. Un viatge a la inquietud

Asghar Farhadi, conegut per títols tan suggeridors com El passat i Nader i Simin: una separació, ens delecta amb una nova pel·lícula guanyadora de l'Oscar 2017 a la millor pel·lícula estrangera.

Més info

Hedi, un vent de llibertat. Estrena

Història lineal, sense grans sobresalts, però la forma de explicar-nos-la transpira una gran sensibilitat.

Més info

ENTREVISTA A MARIA RIPOLL, DIRECTORA DE CINEMA

Nova pel·lícula dirigida per Maria Ripoll, basada en una novel·la de Laura Norton.

Més info

Snowden, o la indefensió davant el poder

Oliver Stone, director que sent preferència per mostrar la cara més fosca de la política, va trobar en la gesta d'aquest jove el material idoni per a la seva pel·lícula.

Més info

Retorn a casa, una segona condemna

Lu és un intel·lectual que per raons ideològiques està a la presó. Quan recupera la llibertat el seu retorn a casa suposarà una segona condemna ja que la seva anhelada dona, víctima d'una pèrdua de memòria psicològica, no el reconeix.

Més info

Miles Ahead, vida de Miles Davis - vida de pel·lícula

Don Cheadle debuta com a director en aquest peculiar biòpic sobre el músic del qual és, alhora, protagonista, coguionista i productor.

Més info

La meva filla, la meva germana. Film dur però magnífic

Bidegain ha sabut plasmar un tema incòmode i arriscat evitant el maniqueisme, jugant amb el suspens i deixant planejar una mirada humana sobre la complexitat de la vida a Occident.

Més info

La meva germana perfecta, una rivalitat sana

Guanyadora de diversos premis en diferents festivals, la pel·lícula aconsegueix abordar el problema de l'anorèxia de manera honesta, càlida i emotiva sense renunciar per això al rigor que l'argument exigeix.

Més info

Nit reial ... o nit real?

Sense ànim de transcendència, amb un ritme àgil i uns diàlegs enginyosos i divertits, el director aconsegueix una pel·lícula sincera, alegre i molt entretinguda, sense oblidar el magnífic vestuari, els decorats i la banda musical.

Més info

Reina Cristina, la dona que va ser rei

Íntegrament rodada al Sud de Finlàndia i produïda per cinc països, Kaurismäki se centra en els deu anys en què Cristina va exercir el poder a Suècia prioritzant la cultura i la pau.

Més info

Romanç a Tòquio. Un camí a la maduresa

Pel·lícula basada en la novel·la d'Amélie Nothomb Ni d'Eva ni d'Adam, ens explica la història d'Amélie, jove belga de 20 anys que vol ser escriptora i que torna a Tòquio, ciutat on va néixer.

Més info

Mustang. Un galop cap a la llibertat

Deniz Gamze, turca establerta a França, ha aconseguit amb una història senzilla i un repartiment d'actrius no professionals, reflectir les serioses contradiccions d'un país a cavall entre orient i occident.

Més info

El desafiament. Una proposta valenta i intimidatòria

Robert Zemeckis porta al cinema la història de Philippe Petit, un funàmbul francès que el 1974 desafiant la llei de la gravetat va creuar sense permís entre les Torres Bessones de Nova York.

Més info

Grandma. Grans temes tractats en clau de comèdia

Grandma planteja temes tan interessants com la relació entre mares i filles o nétes i àvies, l'avortament amb la conseqüent resposta masculina, l'acceptació del lesbianisme...

Més info

Ell em va posar Malala. Estrena

Biòpic que parla de l'abans i el després de l'atac que va patir Malala als 15 anys per part dels talibans quan tornava de l'escola del seu poble, a la vall de Swat (Pakistan).

Més info

Mart. Tot un cant a la ciència

Amb una reconeguda base científica per part de la NASA, Mart ens parla principalment de la lluita per la supervivència del protagonista (Matt Damon) i del seu excepcional enginy per vèncer les adversitats.

Més info

El cor. Un plaer per als sentits

Estem davant d'un guió ric i ple de matisos, la finalitat primordial del qual és la d'emocionar-nos a través de les diferents peces clàssiques que es interpreten en moltes escenes.

Més info

Ricki. Una Meryl Streep rockera

El director Jonathan Demme (Philadelphia, El silenci dels anyells i pioner en filmar concerts) ha encertat de ple en escollir Meryl Streep com a protagonista de Ricki, la seva última pel·lícula.

Més info

Love & Mercy. Retrat humà i precís d'un gran músic

Bill Pohlad (productor de 12 Years a Slave) ha volgut fer un retrat íntim però respectuós de Brian Wilson, fundador, músic i compositor dels Beach Boys.

Més info

El nostre últim estiu a Escòcia. Estrena

La pel·lícula pertany a aquest tipus de comèdia, que no per divertida deixa de qüestionar alguns aspectes del món dels adults en contrast amb el món dels nens.

Més info

La professora d'història, un relat senzill i commovedor

Gràcies al treball col·lectiu, joves intolerants i agressius es transformaran en unes persones creatives i motivades per un projecte comú.

Més info

Lliçons d’amor. Polèmica relació entre dos professors

Entre Jack Marcus (Clive Owen), professor de llengua, i Dina Delsanto (Juliette Binoche), professora d'art, s'estableix un dilema, una competició sana a la qual, a poc a poc, s'aniran unint alumnes i professors.

Més info

National Gallery, de Frederick Wiseman

Frederick Wiseman ens embadaleix amb la seva particular i entranyable mirada al cor de la National Gallery, un dels museus més grans del món.

Més info

Estrena de Timbuktu

La primera pel·lícula de Mauritània seleccionada per a l'Oscar a la millor pel·lícula estrangera.

 

Més info

Ànima Salvatge. Un viatge iniciàtic.

Bellesa, solitud, records i risc és el que ha escollit la protagonista (Reese Witherspoon), per realitzar un viatge iniciàtic que li permeti conjurar els fantasmes del passat.

Més info

Homes, Dones i Nens. Estrena

Tema poc freqüent al cinema: la repercussió que l'ús de les noves tecnologies té en la conducta dels humans.

Més info

Anna Soler, guionista i productora de Rastres de Sàndal

Quan Rastres de Sàndal es va publicar per primera vegada com a novel·la el 2007, Anna Soler ja havia començat l'experiment d'escriure un guió.

Més info

Jimmy's Hall, una nova pel·lícula de Ken Loach

Una història senzilla que sorprèn per la seva actualitat en aquest moment de crisi. En Jimmy 's Hall Ken Loach recupera el tema històric i polític però introduint un to lleuger i festiu.

Més info

Algú a qui estimar. Excel·lent repartiment, diàlegs continguts i un sòlid guió

Quan ens trobem davant d'una directora com Pernille Fisher dotada d'una gran sensibilitat i elegància per abordar temes que afecten els sentiments humans, el resultat no pot deixar indiferent a l'espectador.

Més info

Moments d'una vida. Una bella i commovedora història sobre el pas del temps

El director Richard Linklater va voler implicar-se fa 12 anys en un projecte cinematogràfic sense precedents: fusionar el temps ficció de la pantalla amb el temps real dels personatges.

Més info

Destí Marràqueix: una història de reconciliació entre un pare i el seu fill

Caroline Link, directora també del film En un lloc d'Àfrica​​, torna a aquest continent per explicar-nos una història de reconciliació entre un pare i el seu fill adolescent. Durant tota la pel·lícula, el paisatge serà un altre protagonista, que encisarà l'espectador amb els seus colors, formes, exotisme i sensualitat.

Més info

El nen. Acció, intriga i drama a l'Estret de Gibraltar

El director Daniel Monzón ha posat el llistó molt alt en la seva nova pel·lícula i el resultat final és que estem davant d'un dels millors thrillers del cinema espanyol actual.

Més info

Khumba, una zebra diferent

Khumba és una zebra que ha tingut la mala sort de néixer diferent de les altres zebres: les seves ratlles precioses només cobreixen la meitat del seu cos. Aquesta peculiaritat li ha valgut la burla i marginació per part del grup al qual pertany.

Més info

ENTREVISTA A RAMA BURSHTEIN, DIRECTORA DE OMPLIR EL BUIT

Per primera vegada en la història del cinema s'ha rodat una pel·lícula en la qual es mostra des de dins i de forma senzilla però efectiva, els rituals i costums de la comunitat jueva ortodoxa assentada a Tel Aviv.

Més info

La seducció per la ciència: L'extraordinari viatge de T.S. Spivet

Basada en la novel·la homònima de Reif Larsen, aquesta commovedora història ens parla de la seducció per la ciència d'un nen de 10 anys, de les relacions familiars i l'afany per fer realitat els somnis.

Més info

El fill de l'altre, un film a tenir en compte

Els protagonistes, Joseph i Yacine, encarnen una esperança i un idealisme que, encara que difícil de creure, no per això deixa de ser un toc d'atenció a tenir en compte.

Més info

ENTREVISTA A JAIME ROSALES, DIRECTOR I GUIONISTA DE BELLA JOVENTUT

La pel·lícula neix de la inquietud de Jaime Rosales per apropar-se a aquesta joventut en l'Espanya en què vivim actualment on, independentment de les seves experiències i coneixements, els joves es troben amb un futur amb oportunitats limitades.

Més info

Estrena de Molière en bicicleta

Serge Tanneur (Fabrice Luchini) ha decidit retirar-se a l'illa de Ré estant al cim de la seva carrera com a actor. Gauthier Valence (Lambert Wilson), reconegut actor de sèries televisives, va a visitar-lo per convèncer-lo que actuï a l'obra El Misantrop de Molière que vol portar al teatre.

Més info

Estrena de Frances Ha

Aquesta comèdia indie que atrapa per la seva habilitat a retratar emocions i sentiments ha tingut una molt bona acollida

Més info

ENTREVISTA A CARLOS IGLESIAS, DIRECTOR DE 2 FRANCS 40 PESSETES

Després d'haver estat nominat als Goya el 2006 com a millor director novell i d'haver assolit un èxit de taquilla amb 1 franc, 14 pessetes, Carlos Iglesias ha tingut a bé rodar 2 francs, 40 pessetes que és una continuació d'aquella.

Més info

Les mestres de la República. Estrena.

A través d'imatges d'arxiu, de testimonis de familiars i de la recreació d'una mestra de l'època, el documental de Pilar Pérez va ser el guanyador del Goya 2014 a la millor pel·lícula documental.

Més info

Les aventures de Peabody i Sherman. Estrena

Basada en uns personatges de dibuixos animats creats a finals dels anys 50,  aquesta comèdia d'aventures aconsegueix combinar amb encert la ciència ficció, el ​​viatge per la història, diàlegs enginyosos i valors educatius.

Més info

La venus de les pells, un nou film de Roman Polanski

Pel·lícula que hipnotitza ja des de la seva magnífica i bella primera escena recuperada en el pla final, com un llibre que s'obre i no es tanca fins que no s'acaba

Més info

Estrena de Mandela, del mite a l'home

El film ens presenta tres cares diferents del protagonista: el jove que va lluitar contra l'apartheid; el marit i pare que sempre va anteposar el seu projecte social i polític a la família; i l'home d'estat que va creure en el diàleg per sobre de tot.

Més info

Le week-end: Nick i Meg, una parella de professors sexagenaris, tornen a Paris.

Escepticisme, fina ironia i un humor agut en una història que ens parla de la vida i de les cicatrius i dependències que va deixant el pas del temps en les relacions de parella.

Més info

La grande bellezza, un bell caos perfectament controlat

De poques pel·lícules es pot dir que tots els elements que hi intervenen, des dels actors, passant pels escenaris i la fotografia i acabant amb els diàlegs i la música quedin tan elegant i poèticament acoblats.

Més info

Capità Phillips, un drama d'acció trepidant i absorbent

Brillant interpretació de Tom Hanks qui aconsegueix transmetre tota la tensió que es va viure al vaixell.

Més info

El metge alemany (Wakolda), drama històric de Lucía Puenzo

Partint dels anys de Josef Mengele a Argentina i basant-se en la seva novel·la homònima, Lucía Puenzo dirigeix un excel·lent i esgarrifós drama històric amb un molt bon elenc d'actors.

Més info

Kon-Tiki, una odissea contemporània

Els obstacles amb els que hauran d'enfrontar-se en el dia a dia recorden en alguns moments el protagonista de la novel.la de García Márquez Relat d'un nàufrag.

Més info

L'esperit 45. La nova pel·lícula de Ken Loach

Interessant documental de Ken Loach sobre la Gran Bretanya, on s'ofereix una àmplia perspectiva del país des de la misèria de la postguerra fins l'inici del liberalisme liderat per Margaret Thatcher.

Més info

Estrena de Paradís, d'Ulrich Seidl

 

Paradís: Amor, Paradís: Fe i Paradís: Esperança, una trilogia que no mereixerà pèrdua.

Més info

Una casa a Còrsega (Au cul du loup): la felicitat està sovint en la senzillesa del dia a dia

Una pel·lícula que respira sinceritat, senzillesa i emotivitat; un film d'aquests que demostren que, per fer bon cinema, no sempre es requereixen grans efectes, personatges sofisticats o guions complexos.

Més info

Kanimambo. Tres històries diferents amb un denominador comú.

Tres històries diferents que es corresponen amb les mirades dels seus tres directors, però que tenen un denominador comú: la seva senzillesa, la seva fina percepció i autenticitat.

Més info

ENTREVISTA AMB SANTIAGO SEGURA, PRODUCTOR DE TRES 60

Amb motiu de la projecció per a la premsa de la pel·lícula Tres 60 dirigida per Alejandro Ezcurdia, hem entrevistat Santiago Segura, un dels productors del film.

Més info

Estrena de Tu i Jo (Io e Te), de Bernardo Bertolucci.

Després de deu anys d'absència per problemes de salut, el conegut director Bernardo Bertolucci torna amb "Tu i Jo" (Io e Te) i ens demostra un cop més que sap fer bon cinema, encara que sigui des d'una cadira de rodes.

Més info

CARLOS CAÑEQUE, UN PERSONATGE SINGULAR

S'estrena la pel·lícula La càmera lúcida. Hem entrevistat el seu director Carlos Cañeque ja que, entre altres coses, és professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i hem pensat que les seves opinions sobre els joves podrien resultar interessants.

Més info

Estrena de The East

El títol fa referència al nom d'un grup de joves anti sistema que té com objectiu el ull per ull contra les grans corporacions que danyen el medi ambient i la salut pública.

Més info

ENTREVISTA A ANDY MUSCHIETTI.

Amb motiu de la sortida al mercat del DVD i del BLUE RAY de la pel·lícula Mamá, hem entrevistat el seu director i coguionista Andy Muschietti perquè ens expliqui alguns detalls del rodatge i del treball amb les dues nenes protagonistes.

Més info

Abans del vespre: Julie Delpy i Ethan Hawke nou anys després.

Novament ens trobem Julie Delpy i Ethan Hawke nou anys després, tancant la trilogia que tant esperàvem. Aquesta vegada, serà un bell paisatge grec el teló de fons que acompanyarà les converses d'aquesta parella inoblidable

Més info

Après mai (Després de maig)

Després de On the road (El camí) que ens parlava de la Generació Beat, arriba a les pantalles una producció francesa que mostra com li va anar al país veí tres anys després de Maig del 68.

Més info

Inch'Allah (si Al·là vol)

Sense recórrer a l'artificiositat ni a la llàgrima fàcil, el film ens explica com una doctora que viu a Israel i treballa en un hospital de Cisjordània no pot romandre com un simple testimoni d'una guerra que acaba devorant-la.

Més info

FILL DE CAÍN, UN EXEMPLE DE BON CINEMA FET AL NOSTRE PAÍS

 

David Solans debuta al cinema amb la pel·lícula Fill de Caín, una producció espanyola que s'estrena ara. Malgrat la seva joventut, l'actor fa creïble un personatge difícil que ha de transmetre molts sentiments amb molt poques paraules.

Més info

En un altre país. Tres personatges diferents en una única actriu

Una jove i la seva mare es refugien al port de Mohang (Corea del Sud). Per omplir les hores de tedi que li esperen, la filla decideix escriure un guió cinematogràfic.

Més info

Rebelde, una colpidora història barreja de misèria, Coltan i Kalashnikovs

Rebelde (War Witch) és un cop de puny a les nostres consciències del canadenc Kim Nguyen que situa l'acció en algun lloc de l'Àfrica subsahariana on Komona, una nena de 12 anys, és obligada a combatre com a soldat.

Més info

El impostor. insòlit i desmesurat semidocumental biogràfic

Frédéric Bourdin, francoalgerià, amb només 23 anys comptava ja en el seu haver amb moltes identitats falses. Va ser llavors quan va decidir robar una personalitat i reencarnar-se en ella.

Més info

On the Road (En la carretera), una pel·lícula sobre la Generació Beat

Basada en la novel·la homònima de Jack Kerouac, obra emblemàtica de la "Generació Beat" els protagonistes parlen de la vida entesa com un viatge continu a la recerca d'una llibertat que proporcioni vivències d'intensa emoció, capaç de transgredir les normes establertes.

Més info

La cuinera del president, la pel·lícula gastronòmica de l'any

Història basada en Danièle Delpeuch que va ser la cuinera privada del president François Mitterrand. La pel·lícula, tal i com reconeixen els guionistes, se centra en "el poder de la cuina i en la cuina del poder" encara que per ella també transiten altres temes transversals.

Més info

MÓN PETIT. ENTREVISTA AMB ELS PROTAGONISTES DEL DOCUMENTAL

"A l'escola s'hauria d'ensenyar també coses més pràctiques: com relacionar-se bé amb els altres, controlar la ira, solucionar situacions ... T'ensenyen coses que no sempre vols saber i no t'ensenyen coses que voldries aprendre". Albert Casals

Més info

Aquí i allà, una pel•lícula a cavall entre el documental i la ficció

Aquí i allà és una pel·lícula transparent, sense trampes ni artificis. La naturalitat amb què es mouen els seus protagonistes aconsegueix commoure'ns fins al punt que no es necessita recórrer a la música per transmetre tota la càrrega emocional continguda en les diferents escenes.

Més info

No, una pel·lícula xilena, és nominada al oscar com a millor pel·lícula estrangera.

La pel·lícula ens situa a Xile durant el govern d'August Pinochet. Davant la pressió internacional, el dictador es veu obligat a convocar un plebiscit de suport a la seva presidència.

Més info

Bèsties del sud salvatge

"Vull omplir la meva vida i les meves pel·lícules de persones aventureres, valentes i amb bon cor. Tant se val si és un caos i tot es descontrola. Invento una realitat i la poblo de persones" (Benh Zeitin, director del film).

El resultat: un conte en un univers alternatiu, una comunitat insòlita que viu en un lloc insòlit.

 

Més info

Coriolanus

Un cop més estem davant un reconegut actor que decideix situar-se darrere la càmera. Ralph Fiennes no dubta en posar-se el llistó ben alt ja que el seu repte és adaptar una obra de Shakespeare a la Roma actual.

Més info

La nit més fosca

Interessant pel·lícula que ens mostra el procés que va seguir la CIA per tal de localitzar Osama Bin Laden i procedir a la seva posterior captura.

Tot un viatge tant físic com emocional, la intenció del qual no és fer una anàlisi política sinó simplement mostrar uns fets ajustats el més possible a la realitat.

 

Més info

El molí i la creu, un film gens comercial, ple de màgia i magnetisme.

Film d'una gran bellesa inspirat en la pintura "Crist carregant la creu" de Pieter Brueghel (1564) i en el llibre "El molí i la creu: el camí al Calvari de Peter Brueghel". Film gens comercial, ple de màgia i magnetisme molt lluny de la majoria de les pel·lícules a l'ús.

Més info

Estrena de: El xef. La recepta de la felicitat

Imprescindible per als cicles formatius relacionats amb gastronomia, hoteleria i alimentació.

Comèdia francesa al voltant de la confrontació entre dos tipus de gastronomies: la cuina tradicional enfront de l'encimbellada cuina nuclear.

Més info

En la casa (Dans la maison)

Guanyadora de la Conxa d'Or al festival de Sant Sebastià, "En la casa" és l'última pel·lícula del cineasta francès François Ozon basada en l'obra de teatre del dramaturg espanyol Juan Mayorga.

Més info

El professor, corrosiu i mordaç retrat de l'actual sistema educatiu

La pel·lícula és un corrosiu i mordaç retrat de l'actual sistema educatiu, sobretot als centres públics. Professionals que han de lidiar tot sovint amb faltes de respecte, amenaces i agressions més que no pas amb el que els va conduir a escollir aquesta professió.

Més info

El fraude (Arbitrage)

La crisi financera des de la perspectiva de l'enfonsament personal d'un dels seus protagonistes. Una pel·lícula que es podria aprofitar per treballar amb Batxillerats a l'àrea d'Economia.

Més info

Estrena de: El nom (Le prénom)

La pel·lícula que podríem classificar de comèdia dramàtica, parteix d'una anècdota quotidiana que va concatenant una sèrie de situacions equívoques i absurdes que desemboquen en successives catarsis on s'analitza la fragilitat de l'amistat, les relacions familiars, la confiança i la traïció.

 

Més info

S'estrena el film Solo es el principio

Un documental sobre classes de filosofia per a nens d'Educació Infantil que porta a la reflexió sobre la nostra capacitat ètica, social i humana, i sobre la importància d'una bona educació des de la infància.

Més info

Les noves cares de Blancaneus

L'any 1937 Walt Disney va realitzar l'adaptació cinematogràfica més coneguda de la llegenda de Blancaneus. Quan es compleixen 75 anys d'aquell film, arriben a les pantalles noves versions d'aquest conte tradicional recollit pels germans Grimm.

Més info

Els nens salvatges: reflexió sobre l'adolescència

L'Àlex, el Gabi i l'Oki són tres adolescents que viuen en una gran ciutat. Són uns autèntics desconeguts tant per als seus pares i professors com per a ells mateixos.

Més info

S’estrena Kiseki, una odissea infantil

Kiseki, que vol dir "milagro" en japonès, és una pel·lícula molt polifacètica que ens aproxima a la forma de veure el món dels nens.

Més info

Projecció del film La xarxa social

Si us interessa assistir a les projeccions de La xarxa social (v.o. en anglès subtitulada en castellà) programades per al mes de febrer de 2012, consulteu la nostra secció Cicle de cinema. Curs actual.

Més info

El discurs del rei. Activitats per treballar a l'aula.

 

Ja teniu penjades a la nostra web les activitats per treballar a l'aula aquesta pel·lícula.

Més info

Els nens de Timpelbach. Activitats per treballar a l'aula.

Ja teniu penjades a la nostra web les activitats per treballar a l'aula aquesta pel·lícula.

Més info

Estrena de El árbol

La història que amb molta sensibilitat explica Julie Bertuccelli a El árbol és una barreja de narració màgica hereva de la literatura sud-americana i de western actual.

Més info

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres