Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Notícies

Assassinat a l’Orient Express, una pel·lícula de Kenneth Branagh


Mitjà de comunicació:

De totes les versions cinematogràfiques que l'escriptora Agatha Christie va poder veure de les seves novel·les, la que més li va satisfer va ser Assassinat a l'Orient Express, de Sidney Lumet, que va comptar amb un repartiment estel·lar meravellós. Poirot al costat de Sherlock Holmes i el Pare Brown formen el trio de detectius anglesos, reflexius i cerebrals, pioners en aquest gènere literari.

El director Kenneth Branagh està especialitzat en portar al cinema adaptacions de peces teatrals clàssiques. Amb l'adaptació de la coneguda novel·la de Christie aconsegueix un film preciosista, amb un magnífic desplegament d'efectes visuals, una impecable reconstrucció de l'època i uns elaborats travellings de paisatges muntanyosos nevats que, tot i que no aporten res a l'argument, sí que allunyen per uns segons l'espectador de l'interior del tren, únic espai argumental. I potser aquesta és una carència del director, ja que roba protagonisme a l'Orient Express i li treu aquesta sensació de claustrofòbia que tan important és per mantenir la tensió de la trama.

Branagh, en el seu paper de Poirot, s'erigirà en el principal protagonista de l'obra. Brillant interpretació que farà ombra a tots els altres actors, l'actuació dels quals no està tot l'aprofitada que podria donar de si un repartiment tan excepcional. L'espectador surt amb la sensació de no haver conegut bé aquests personatges que persegueixen un objectiu comú però que es mantenen en una contenció i distanciament que roba emoció als seus gestos i paraules. Obra coral, el director no evita recórrer a uns plànols característics del teatre i encara que l'argument sigui  conegut per a tots, la versió de Branagh brilla amb un estil propi.

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres