Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Notícies

CARLOS CAÑEQUE, UN PERSONATGE SINGULAR


Mitjà de comunicació:

VEURE ENTREVISTA AMB CARLOS CAÑEQUE

S'estrena la pel·lícula La càmera lúcida. Hem entrevistat el seu director Carlos Cañeque ja que, entre altres coses, és professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i hem pensat que les seves opinions sobre els joves podrien resultar interessants. Creiem que així ha estat.

Dins la seva producció, aquest polifacètic professor compta amb diversos llibres de contes, assaigs i novel·les (fins i tot un premi Nadal) i amb la direcció de pel·lícules on també intervé com a actor, entre les quals figura La càmera lúcida. En ella, una sèrie de personatges rellevants en diferents àmbits com Román Gubern, Santiago Carrillo o Fernando Savater i altres anònims, ens parlen de diferents temes des d'una perspectiva desenfadada i fins i tot, m'atreviria a dir, transgressora. Aquestes entrevistes es combinen amb històries de ficció interpretades pel mateix director on predomina l'absurd, la ironia, l'humor i el sarcasme.

Dos gèneres, doncs, combinats de tal manera que, tot i que podrien portar a pensar en un caos o desordre, aconsegueixen transmetre a l'espectador una coherència i cohesió. Serà el mateix director qui, a més, dins la pel·lícula, demani consells a Berlanga sobre la seva gosadia creativa, alhora que les ombres de Dalí i Buñuel planegen sobre aquesta proposta tan personal i arriscada.

TRÀILER DE LA PEL·LÍCULA

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres