Notícies
Disobedience
Mitjà de comunicació:
El director xilè Sebastián Lelio ja va mostrar en les seves dues últimes pel·lícules una predilecció pel món femení, especialment per aquestes dones que han de trencar amb les convencions socials per tal de guanyar-se la seva independència i donar curs als seus somnis i desitjos. Això els suposarà un enfrontament amb un entorn que no els perdona la seva ànsia de llibertat. En Glòria ens retratava una dona sola de més de 50 anys que fuig de la solitud buscant noves relacions amb les quals passar moments alegres. A Una dona fantàstica serà una transsexual la que lluiti per ser tractada amb dignitat principalment per part de la família del seu amant mort. Disobedience ens situa a la comunitat de jueus ortodoxos de Londres sotmesos a unes estrictes normes morals i religioses.
Raquel Weisz dóna vida a una dona que s'ha anat a viure a Nova York fugint de l'ambient asfixiant que el seu pare, rabí de la comunitat, vol imposar-li. Quan torna a Londres per assistir al funeral d'aquest, intentarà reconciliar-se amb el seu passat però les mirades inquisitives i les preguntes amb segones intencions per part dels membres de la comunitat no l'hi permetran. Sense ella pretendre-ho es retrobarà amb una faceta del seu passat que li qüestionarà el seu present i li farà mirar el futur de forma diferent. Rachel McAdams interpretarà una dona que ha optat per casar-se amb el successor del rabí com un succedani que l'ajudi a apagar els seus autèntics anhels. L'amor totalment reprobat que van viure de joves, ressorgeix amb tal intensitat que fa trontollar l'equilibri emocional de les dues dones. Les dues entraran en una tensa lluita contra els seus propis sentiments i en la recerca d'una llibertat coartada per una societat que no accepta allò que no s'adapti a les seves normes.
Història bella, intensa, tractada amb una gran sensibilitat i qualitat interpretativa. Atrapa sense deixar que l'emoció es desbordi i fica el cap en els costums de les famílies jueves ortodoxes sense endinsar-se en l'extrema complexitat del seu dia a dia.
Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat
Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)