Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

El molÝ i la creu, un film gens comercial, ple de mÓgia i magnetisme.


MitjÓ de comunicaciˇ:

Film d'una gran bellesa inspirat en la pintura "Crist carregant la creu" de Pieter Brueghel (1564) i en el llibre "El molí i la creu: el camí al Calvari de Peter Brueghel" que M. Francis Gibson va escriure sobre aquesta mateixa obra.

El seu director, guionista i director de fotografia Lech Majewski ens convida, a través d'una estètica i un disseny de producció molt acurats i exquisits, a conèixer tot el patiment, la rebel·lia i la repressió religiosa que s'amaga darrere els personatges que apareixen a la pintura.

De la mà del pintor i a través del seu esbós, assistim a les explicacions dels diferents espais que formen el quadre i als seus respectius símbols. Els personatges cobren vida i seran els seus gestos, la seva tasca quotidiana i les seves mirades les que ens informin de la vida en un petit poble de Flandes del segle XVI que es troba sota el domini autoritari de l'imperi espanyol.

Cada paisatge amb les seves diferents perspectives ens situa davant d'un suggeridor i estètic quadre, cada personatge ens transmet un ric món interior sense necessitat de pronunciar paraules, cada fotograma ens insinua una transcendència en ocasions inefable. Cohesionar aquest mosaic de tantes seqüències suggestives corre a càrrec de dos grans actors: Michael York i Rutger Hauer.

La pel·lícula aconsegueix unir l'art de la pintura amb el del cinema, els silencis i els lents tempos amb una gran càrrega visual, la història amb un molt digne costumisme.

Film gens comercial, ple de màgia i magnetisme que deixa l'espectador clavat a la butaca en mostrar unes imatges que estan molt lluny de la majoria de les pel·lícules a l'ús.

VEURE TRÀILER

 

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres