Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

ENTREVISTA A RAMA BURSHTEIN, DIRECTORA DE OMPLIR EL BUIT


MitjÓ de comunicaciˇ:

VEURE ENTREVISTA

Rama Burshtein, directora de Omplir el buit, és una persona afable, somrient i disposada a escoltar-te. Tot i que la seva indumentària, d'acord amb la seva religió jueva, està molt allunyada de la nostra, ella és tremendament propera i càlida. El seu gran mèrit és que per primera vegada en la història del cinema s'ha rodat una pel·lícula en la qual ens mostra des de dins i de forma senzilla però efectiva, els rituals i costums de la comunitat jueva ortodoxa assentada a Tel Aviv. Els seus preceptes i estrictes regles es regeixen pel Toráh. I serà aquest un dels objectius que persegueix Rama amb la seva pel·lícula: mostrar-nos com una família jasídica s'enfronta a un problema, pren les seves decisions i resol un conflicte.

El seu punt de partida és una història de dol i amor. Shira (Fades Yaron) és una jove que malgrat la seva curta edat ha de fer front a una difícil situació. La seva germana gran ha mort donant a llum i, per poder tenir a prop el nét, la seva mare li demana que es casi amb el seu cunyat. Ella es veurà en la disjuntiva d'haver de renunciar al jove pel qual sent un principi d'enamorament per formar una família amb un home més gran que ella i, alhora, assumir la responsabilitat de convertir-se en mare del seu nebot.

Relat emotiu i suggerent en què no s'ha de cercar una crítica a una comunitat sinó més aviat intentar extreure aquells sentiments que són comuns a tots nosaltres independentment de la cultura o religió que abracem.

VEURE TRÀILER  

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres