Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

Jimmy's Hall, una nova pelĚlÝcula de Ken Loach


MitjÓ de comunicaciˇ:

Una història senzilla que sorprèn per la seva actualitat en aquest moment de crisi. Si a la pel·lícula La part dels àngels Ken Loach abordava un tema social en clau de comèdia, en Jimmy 's Hall recupera el tema històric i polític però introduint un to lleuger i festiu.

James Gralton va ser un líder irlandès comunista que va emigrar als Estats Units en 1909. En ple apogeu de la Gran Depressió va tornar a Irlanda per lluitar en la Guerra de la Independència irlandesa. Al seu poble natal va obrir un local perquè la gent pogués expressar-se a través de l'art i de la política. Això li va suposar un enfrontament amb l'Església i els terratinents del comtat que li van boicotejar el seu projecte en comptades ocasions. En 1933 va ser deportat als Estats Units amb l'excusa que era estranger.

Basant-se en el moment en què Jimmy torna a Irlanda, Loach construeix una història que bé podria ser una continuació de El vent que agita l'ordi amb l'excepció que si aquesta parlava de la lluita de tot un país per la seva independència, la història de Jimmy se centra en les reivindicacions dels habitants d'un petit poble. La seva lluita serà contra una església intolerant, repressora i en suport als camperols pobres, víctimes de l'expropiació. Sense pretendre aprofundir en el conflicte irlandès, Loach es centra en la il·lusió d'una comunitat per aixecar un centre on l'art, la llibertat, la diversió i el debat polític sigui una part important en les seves vides. Seran precisament aquestes escenes de festa, rialles i balls les que aportaran dinamisme i frescor a la pel·lícula.

Història senzilla, rodada en 35 mil·límetres ja que Loach ho prefereix al digital. No deixa de ser sorprenent la seva actualitat en un moment de crisi en què sembla que totes les veus dissonants i crítiques vulguin ser silenciades per un sistema que no suporta que se li planti cara, al mateix que l' Església i els terratinents de la pel·lícula.

VEURE TRÀILER

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres