Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

Estrena de The East


MitjÓ de comunicaciˇ:

Que els humans estem exposats contínuament a productes que perjudiquen la nostra salut, ningú ho dubta. Que en moltes ocasions aquests riscos són minimitzats o fins i tot ocultats per interessos diversos, no és cap novetat. Que el cinema, amb més o menys encert, ha tractat aquest tema en diverses ocasions, ho sabem bé. Aquest és el cas de The East on, des d'un punt de vista intel·ligent i amb un ritme trepidant, s'aborda aquest i altres temes transversals.

El títol fa referència al nom d'un grup de joves anti sistema que té com objectiu el ull per ull contra les grans corporacions que danyen el medi ambient i la salut pública. Sarah Moss, interpretada per Brit Marling (també coguionista del film), és una ex agent de l'FBI i actualment treballa per a una agència d'intel·ligència privada que vetlla pels interessos d'aquestes poderoses empreses. La seva important i arriscada missió consisteix en infiltrar-se entre els membres de The East per tal de donar compte a la seva cap del proper cop. Però a mesura que va convivint amb el grup i coneix les seves raons, patirà una transformació que li farà dubtar de l'ètica del seu treball i de l'agència per a la qual treballa. D'altra banda, la venjança i el xantatge com a única forma de denúncia del grup ecologista-anarquista tampoc li convencen. D'aquí doncs, que possiblement el final no sigui el que l'espectador esperi.

Encara que el film perd una mica de la seva força en l'última part, resulta interessant conèixer la feina d'aquestes agències privades que poden arribar a treballar fins i tot per a la CIA o l'FBI. Patricia Clarkson està esplèndida, com sol ser habitual en ella, en el seu paper de freda i maquiavèl·lica executiva de l'agència. No hagués estat de més un major aprofundiment en el funcionament opac d'aquesta mena d'empreses i en les seves relacions amb les grans corporacions.

Una cosa a tenir en compte: segons el seu director (Zal Batmangilj), els crims de les empreses que surten a la pel·lícula són reals.

 VEURE TRÀILER

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

 

 

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres