Notícies
Homes, Dones i Nens. Estrena
Mitjà de comunicació:
Encara que aquesta no sigui la pel·lícula més brillant del director Jason Reitman (Up in The Air, Gràcies per fumar, Juno), no per això cal negar-li el mèrit d'abordar un tema poc freqüent al cinema: la repercussió que l'ús de les noves tecnologies té en la conducta dels humans. Partint d'una estructura de vides creuades representades en set famílies de Texas, aborda temes com la incomunicació, control dels pares sobre els fills, infidelitat, anorèxia, pornografia ... els punts de vista dels quals van canviant depenent del personatge que els abordi.
Agafant com a fil conductor la influència que Internet està produint en la forma de relacionar-nos amb els altres i fins i tot amb nosaltres mateixos, el desplegament de temes secundaris és tal que per moments l'espectador té la sensació que falta solidesa i profunditat en la seva anàlisi.
Les set famílies protagonistes tenen en comú l'obsessió per la tecnologia. Cada personatge rastrejarà a la xarxa allò que li falta en la seva vida personal, resultant més senzill buscar la solució dels seus problemes a Internet que enfrontar-se a ells. Els pares, tan aferrats a Internet com els joves, es veuran impotents per exercir un control sobre l'ús que els seus fills adolescents fan de les pantalles. Insatisfacció i desorientació de l'ésser humà que obrint i tancant pantalles creu que trobarà la clau per accedir a un món millor que el de la seva pròpia realitat. Personatges majoritàriament estereotipats que viuen entre monosíl·labs i frases banals.
Reitman critica oberta i sincerament les conseqüències que pot ocasionar en els homes l'ús de les noves tecnologies quan no som nosaltres els que les dominem sinó que són elles la que se'ns imposen i ens tiranitzen.
Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat
Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)