Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

Kon-Tiki, una odissea contemporÓnia


MitjÓ de comunicaciˇ:

 

Segons la mitologia nòrdica i germànica Thor era el déu del tro que influïa també en altres aspectes de la vida com les collites, el clima, la justícia ... Era el més venerat de tots. Aquest serà el nom que posaran a Thor Heyerdahl, explorador i aventurer noruec que l'any 1950 va creuar el Pacífic sortint del Port del Callao a Perú fins arribar a la Polinèsia (8000 quilòmetres en total i 100 dies d'arriscada navegació) en una bassa de troncs. El seu objectiu era demostrar que els inques ja havien pogut fer aquest viatge deixant-se portar per la força del vent i que haurien estat aquests i no els asiàtics els primers a poblar aquelles illes. És en aquest personatge model de tenacitat, valentia i seguretat en els seus projectes en qui s'inspira aquest film nominat a l'Oscar com a millor pel·lícula en parla no anglesa. El mateix Heyerdahl va dirigir el 1950 un documental sobre la seva gesta que ja va obtenir un Oscar.

La primera part de la pel·lícula està dedicada a presentar el protagonista i en mostrar tots els obstacles i crítiques amb els que va haver d'enfrontar-se abans de trobar algú que cregués en la viabilitat del seu projecte. Però serà quan es facin a la mar que obtindrem les millors i més emocionants imatges. Estan especialment aconseguides les que mostren l'atac dels taurons als tripulants o, per contra, les que es recreen en els diferents matisos de la llum a diferents hores del dia. Hi ha, doncs, un equilibri entre les escenes que aporten tensió i agressivitat i les que transmeten serenitat i calma.

Queda una mica desaprofitat l'anàlisi de les relacions humanes extremes a què es veuen sotmeses els protagonistes que acaben resultant una mica plans i inconsistents.

Els obstacles amb els que hauran d'enfrontar-se en el dia a dia recorden en alguns moments el protagonista de la novel.la de García Márquez Relat d'un nàufrag.

VEURE TRÀILER

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

 

 

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres