Notícies
La cuinera del president, la pel·lícula gastronòmica de l'any
Mitjà de comunicació:
Història basada en Danièle Delpeuch que va ser la cuinera privada del president François Mitterrand. La pel·lícula, tal i com reconeixen els guionistes, se centra en "el poder de la cuina i en la cuina del poder" encara que per ella també transiten altres temes transversals com l'organització en els fogons presidencials, la gelosia i enveges entre els diferents membres del personal o fins i tot la relació amigable entre la xef i el mateix president.
La protagonista del film, Hortense Laborie, és una prestigiosa cuinera del Perigord francès que un dia rep la trucada de l'Elisi oferint-li la possibilitat de treballar a la cuina personal del president. Gràcies a l'autenticitat dels seus plats tradicionals cuinats amb seleccionats ingredients i al seu talent i personalitat aconseguirà vèncer els prejudicis del personal, guanyar-se el seu respecte i el del mateix Mitterrand. Els sentiments s'entrecreuen amb exquisits plats, la vistositat i aroma dels quals inunden la sala provocant la salivació dels espectadors.
La pel·lícula ha estat rodada al mateix Elisi aprofitant que Nicolas Sarkozy estava atenent una reunió del G20.
Per realitzar la pel·lícula, l'actriu Catherine Frot, que interpreta el personatge de Hortense Laborie, va madurar el seu paper al costat de Danièle Delpeuch. Christian Vincent, el director, va comptar amb l'assessorament de prestigiosos xefs francesos.
Sens dubte serà la pel·lícula gastronòmica de l'any, servida a l'espectador com si d'un excepcional plat exquisit es tractés.
Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat
Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)