Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

La meva germana perfecta, una rivalitat sana


MitjÓ de comunicaciˇ:

Sanna Lenken, directora de la pel·lícula, coneix a fons el tema dels trastorns alimentaris ja que el va patir en pròpia carn durant la seva adolescència. Ella no abordarà el tema des de la perspectiva causes / conseqüències sinó que ho farà a partir del punt de vista de Stella, la germana petita de 11 anys que sent una gran admiració per Katja, la seva germana gran, model de perfecció, però que pateix una bulímia / anorèxia greu. Stella no podrà parlar amb ningú de la malaltia ja que la seva germana la intimida amb treure a la llum el seu diari íntim i fins i tot amb matar-se si ho fa. La petita patirà silenciosament l'autodestrucció de la seva germana sense disposar, donada la seva curta edat, de les armes necessàries per fer-li front. Als problemes propis de l'adolescència se li sumaran els de Katja i en ella afloraran sentiments contradictoris de gelosia, amor, rebuig, traïció i por.

Incapaç de gestionar aquesta allau d'emocions, decideix abandonar el seu paper de mera espectadora per convertir-se en actora. El seu primer pas és revelar als seus pares el procés que està vivint Katjia. Els pares atònits i desorientats, davant la negativa de Katja de posar-se en mans d'un especialista, decideixen abordar el problema en solitari. Decisió errònia davant un assumpte tant greu que acaba esquinçant i dividint la família. De nou, la solució vindrà de Stella qui, atemorida davant la situació límit de la seva germana, recorrerà a tots els mitjans per aconseguir, sinó una solució definitiva, sí almenys un lloc per a l'esperança que estabilitzi per un temps la situació familiar.

Guanyadora de diversos premis en diferents festivals, la pel·lícula aconsegueix abordar el tema de manera honesta, càlida i emotiva sense renunciar per això al rigor que l'argument exigeix.

Cal destacar l'excel·lent interpretació de Rebecka Josephson, la germana petita, a qui la directora va descobrir quan creia que no trobaria cap adolescent que s'ajustés al seu guió.

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres