Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Notícies

La nit més fosca


Mitjà de comunicació:

Interessant pel·lícula que ens mostra el procés que va seguir la CIA per tal de localitzar Osama Bin Laden i procedir a la seva posterior captura. De la mà de la protagonista (Jessica Chastain) assistim sense sensibleries, patriotismes o violència gratuïta a tot un viatge tant físic com emocional, la intenció del qual no és fer una anàlisi política sinó simplement mostrar uns fets ajustats el més possible a la realitat.

Realitat que no és ni amable ni senzilla, donat que en més d'una ocasió es recorre a mètodes de tortura per tal d'obtenir informació sobre el grup terrorista i alguns dels seus membres. Aquestes escenes han estat precisament les que han suscitat algunes veus crítiques que no han dubtat a interpretar-ho com una acceptació de la tortura en la guerra contra el terrorisme. Però com va declarar la mateixa directora, la crítica hauria d'anar adreçada als qui van ordenar aquest tipus de comportaments i no a l'artista que els reflecteix a la seva obra.

Les contradiccions i incerteses amb les quals s'han d'enfrontar els implicats en les diferents operacions juntament amb l'ombra del risc que planeja per damunt de la seva vida i la carrera d'obstacles de tota mena que ha de lliurar la protagonista per tal de fer creïble la seva teoria sobre el parador de Bin Laden, situen l'espectador en aquesta frontera en què, per aprovar el que passa a la pantalla ha de deixar que, més que la pròpia ideologia, sigui el joc polític el que jutgi els esdeveniments que es van succeint.

VEURE TRÀILER

Núria Farré  facebook@cinemaperaestudiants.cat

 

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres