Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

L'esperit 45. La nova pelĚlÝcula de Ken Loach


MitjÓ de comunicaciˇ:

Interessant i complet documental de Ken Loach qui, a partir d'imatges d'arxiu i d'entrevistes a diferents personatges, comença oferint-nos una àmplia perspectiva del que va ser la misèria de la postguerra a la Gran Bretanya, per continuar amb el triomf dels laboristes de Clement Attlee davant del partit conservador de Churchill i les profundes reformes que van emprendre, i acabar amb l'inici del liberalisme liderat per Margaret Thatcher.

Resulten commovedores les imatges que mostren la misèria d'aquells anys, emotives les que ens parlen de l'esperança de la gent en el socialisme laborista per aconseguir una societat més justa i inquietants les que expressen el procés de privatització de l'etapa thatcheriana. I potser és aquesta tercera part de la qual el director ens dóna menys informació, ja que es troba a faltar una exposició de les raons que van portar La Dama de Ferro a privatitzar tot allò que els laboristes havien nacionalitzat.

Loach vol obrir-nos els ulls, sense dir-ho obertament, sobre com està evolucionant la societat occidental, com tots aquells que van lluitar per aconseguir una societat més igualitària ara assisteixen perplexos al retrocés en els serveis bàsics i socials i sobre com l'any 45 el poble va saber reaccionar davant la injustícia i misèria regnants.

Tot un toc d'atenció enfront de la passivitat en la qual sembla submergida la societat actual davant la falta d'escrúpols d'algunes classes dirigents.

VEURE TRÀILER

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

 

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres