Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Notícies

Love & Mercy. Retrat humà i precís d'un gran músic


Mitjà de comunicació:

Bill Pohlad (productor de 12 Years a Slave) ha volgut fer un retrat íntim però respectuós de Brian Wilson, fundador, músic i compositor dels Beach Boys. Per això ha decidit recórrer a una estructura no lineal. Centrant-se en dues etapes de la seva vida, la pel·lícula passa d'una a l'altra intentat mostrar els secrets d'una ment atrapada en els seus propis fantasmes.

L'època dels anys 60, magníficament interpretada per Paul Dano (Little Miss Sunshine), ens mostra un moment molt creatiu de Brian però també el començament de la seva malaltia: comença a sentir veus, a recordar una infància traumatitzada per un pare despòtic i a distorsionar la realitat. En aquest relat assistim a unes escenes d'enregistrament inoblidables i al procés de creació de peces tan entranyables com Good Vibrations o God Only Knows, no exemptes de les controvertides relacions entre els membres del grup.

Durant els 80, interpretació magnífica de John Cusack (Being John Malkovich), i després d'haver estat uns anys sense sortir de casa víctima d'una gran depressió, el film ens presenta un Brian presoner d'un metge manipulador i sense escrúpols, esclau de la seva pròpia malaltia. Serà llavors quan conegui Melinda, la seva futura dona, i gràcies a la sagacitat d'ella que aconseguirà alliberar-se de aquesta malaltissa dependència.

Dos moments vitals distanciats en el temps que donen la sensació d'estar davant de dues pel·lícules diferents però que serveixen per explicar el dolorós procés fins recobrar la lucidesa i el seny.

Retrat humà i precís d'un gran músic, el reconeixement i la popularitat del qual li van portar a viure en un món teixit d'incerteses i deliris.

 

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres