Cinema per a estudiants
CatalÓ Espanyol AnglŔs

 CatalÓ     Espanyol      AnglŔs

Agrega'ns: Facebook

NotÝcies

National Gallery, de Frederick Wiseman


MitjÓ de comunicaciˇ:

Podríem afirmar, sense por a equivocar-nos, que Frederick Wiseman, reconegut documentalista, s'ha especialitzat en la monografia de les institucions (La Danse o Berkeley). Amb una experiència en aquest gènere de gairebé 50 anys, en aquesta ocasió ens embadaleix amb la seva particular i entranyable mirada al cor de la National Gallery, un dels museus més grans del món amb 2400 pintures que van del segle XIII al XIX. La càmera, amb gran subtilesa i discreció, va mostrant tots aquells aspectes que tenen lloc en el dia a dia de la institució.

Resulta tot un goig escoltar les interpretacions que els guies fan sobre diferents obres relacionant-les amb els mites clàssics i amb la història. Molt il·lustratiu és conèixer el minuciós treball dels restauradors: com raspen diminutes estelles per observar-les al microscopi, com tot retoc es realitza damunt d'una capa de vernís ja que qualsevol canvi ha de ser reversible. Magnífiques les conferències d'especialistes en art dirigides a un públic interessat en la matèria. Curiós assistir a la redecoració d'una sala on s'exposaran nous quadres. Interessants els programes educatius dirigits als més petits i als adolescents. Estupenda la introducció a la pintura per invidents a través de reproduccions impreses en relleu i que poden resseguir amb els dits. I per fi, el delit d'acompanyar la càmera a través de les diferents sales que acullen els grans mestres: Vermeer, Velázquez, Leonardo, Tiziano, Stubbs, Caravaggio, Turner i tants altres que amb les seves belles pintures ens il·luminen el passat i ajuden a entendre el present.

Exemple de democràcia són les reunions de l'equip gestor on es posen de manifest les diferents opinions dels seus integrants i les preses de decisió o el repartiment del pressupost. El director de la galeria, Nicholas Penny, sent passió per la seva feina. La seva sensibilitat per conservar les obres d'art, per fer-les arribar a un ampli públic però no a qualsevol preu i per mantenir el prestigi del museu es respira en tots els racons per on la càmera ens captiva amb les seves boniques imatges.

 

VEURE TRÀILER

 

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

COM UTILITZAR LA NOSTRA P└GINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Matarˇ. Educaciˇ Ajuntament de Sabadell. Educaciˇ Ajuntament de Terrassa. Educaciˇ
ColĚlaboren:
Cinemes Imperial. Sabadell CÝrcol Cat˛lic. Badalona Cinemes Girona La CalÓndria Cinema. El Masnou Casal Nova Alianša. Matarˇ Cinema Catalunya. Terrassa CÝrcol cat˛lic. Vilanova i la Geltr˙ Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedag˛gics. Matarˇ Centre de Recursos Pedag˛gics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedag˛gics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pÓgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres