Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Notícies

No, una pel·lícula xilena, és nominada al oscar com a millor pel·lícula estrangera.


Mitjà de comunicació:

Sembla com si des de fa un temps, les pel·lícules històriques s'hagin convertit en un referent per als directors de cinema. Només cal fer un repàs a les cartelleres per constatar-ho. Aquest és el cas de "No" l'argument de la qual es basa en una obra teatral de l'escriptor xilè Antonio Skármeta i que Pablo Larraín ha adaptat després de documentar-se i parlar amb els que van protagonitzar la història real.

La pel·lícula ens situa a Xile durant el govern d'August Pinochet. Davant la pressió internacional, el dictador es veu obligat a convocar un plebiscit de suport a la seva presidència. Aquest serà el punt de partida per relatar com els líders de l'oposició encarreguen a René Saavedra (Gael García Bernal) que organitzi la campanya del "no". La seva estratègia consistirà en servir-se de les eines imposades per la dictadura per crear un relat que influeixi en el vot negatiu dels votants i la seva habilitat publicitària es basarà en transmetre al poble la idea que, eliminant Pinochet, Xile tornarà a recuperar l'alegria.

Malgrat la repressió i les amenaces que pateixen alguns dels organitzadors de la campanya, finalment aconseguiran alliberar el país de l'opressió i és així com obtindran de forma pacífica, una victòria de la llibertat i la democràcia.

El director ha tingut, a més, l'encert de tractar tant la textura com el color de la cinta de manera que les escenes que pertanyen a la documentació històrica queden totalment integrades amb les de ficció. El cas és que, per primera vegada en la història, una pel·lícula xilena és nominada a l'Oscar com a millor pel·lícula estrangera.

VEURE TRÀILER

Textos: Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

 

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres