Cinema per a estudiants
Català Espanyol Anglès

 Català     Espanyol      Anglès

Agrega'ns: Facebook

Notícies

UN HEROI


Mitjà de comunicació:

Després de dues dates frustrades sembla que finalment l'última pel·lícula d'ASGHAR FARHADI, Premi Gran jurat a Cannes i representant de l'Iran als Oscars 2022, s'estrenarà el divendres 4 de març. El relat té una doble interpretació ja que el director deixa a criteri de l'espectador si el protagonista és realment un heroi o, per contra, tot forma part d'un pla organitzat per assolir-ne notorietat.

Rahim és a la presó perquè té un petit deute amb un familiar. Està separat, però té una núvia amb què es vol casar. Durant un permís carcerari, ella es troba amb una bossa plena de valuoses monedes. En comptes de quedar-se-les per pagar el deute, ells decideixen buscar la propietària i tornar-lo. Això el converteix en un heroi mediàtic alhora que surten veus discordants que desconfien d'un home empresonat i separat de la dona. Rahim haurà de provar davant d'organitzacions, familiars, veïns, etc. que la seva intenció en tot moment va ser tornar els diners. Serà a les discussions i interrogatoris que s'originen entre tots els implicats on es revelarà l'estil de Farhadi. Diàlegs circulars, subtils, bizantins de vegades, acusadors i plens d'enfocaments ètics, petits girs del guió que creen dubtes a l'espectador, compleixen la doble funció de bloquejar el conflicte, però alhora fer avançar la història. El que podria haver estat un succés simple es converteix en complex per la construcció de relats, encara que no siguin certs, de tots els que envolten el protagonista i que es van estenent amb l'ajuda de les xarxes socials. Rahim es resisteix a perdre i sempre sap capgirar els arguments que li plantegen els seus adversaris.

Tot aquest material dialèctic crea el dubte de qui és el canalla i qui l'heroi jugant amb l'opinió confusa de l'espectador. Farhadi, que creu que aquest món necessita herois, aprofita per traslladar-nos com funciona la societat iraniana i com n'és de difícil escapar de la vigilància a què estem constantment sotmesos.

 

Núria Farré. facebook@cinemaperaestudiants.cat

Si vols aportar la teva opinió, pots fer-ho a través del nostre enllaç de Facebook (al començament de la pàgina)

 

COM UTILITZAR LA NOSTRA PÀGINA

Amb el suport de:
Ajuntament de Mataró. Educació Ajuntament de Sabadell. Educació Ajuntament de Terrassa. Educació
Col·laboren:
Cinemes Imperial. Sabadell Círcol Catòlic. Badalona Cinemes Girona La Calàndria Cinema. El Masnou Casal Nova Aliança. Mataró Cinema Catalunya. Terrassa Círcol catòlic. Vilanova i la Geltrú Cineclub Sabadell
Centre de Recursos Pedagògics. Mataró Centre de Recursos Pedagògics. Baix Maresme Centre de Recursos Pedagògics. Badalona
Qui som Privacitat Envia aquesta pàgina a un amic/ga Contacta amb nosaltres